İstanbul'un Sarıyer ve Beylikdüzü ilçelerindeki iki evi soyan hırsızlar yakayı ele verdi. Öğrenildi ki hırsızlardan birinin henüz 22 yaşında 102 suç kaydı vardı ve kurdukları kadın çetesiyle apartmanlara giriyorlardı.

İnsanların çoğu çalışarak geçinmeye çalışırken bazı insanlar da kısa yoldan zengin olma peşinde. Kimi sigortalı iş bularak, kimi esnaf olarak, kimi ticarete atılarak hayatını kimseye zarar vermeden sürdürmeye çalışırken İstanbul’daki bir grup genç yaşlarını hırsızlığa adadı. Bir hafta içinde iki eve girip dört yüz bin liralık soygun yapan hırsızlar üstelik de bayağı arsızdı.

Bu olay Beylikdüzü’nde bir evin soyulmasıyla başladı. 11 Eylül’de bu ilçedeki bir apartman dairesine hırsız girdi. 250 bin lira değerinde ziynet eşyasını çalıp kaçan hırsızlar aslında 3-4 kişilik gruplar halinde dolaşan bir çeteydi. Kadınlardan oluşan çete apartmanları dolaşarak boş daireleri tespit ediyor, sonra soyuyordu. Bunlar araştırılırken 16 Eylül’de Sarıyer’deki bir eve daha girdiler ve bir hafta içinde toplam 400 bin liralık ziynet eşyalı çalmış oldular.

Polis kimliğini tespit ettiği şüphelilerden Ebru U.’yu iki gün önce gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 22 yaşındaki şüphelinin daha önceden 102 suç kaydı olduğu belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı. Yetkililer kimlikleri tespit edilen diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu da aç ve hamarat hırsız: İçli köfte yapıp yedi, bulaşıkları yıkayıp gitti