Trabzon'da bir kişi Akçaabat Belediyesi binasının önündeki Atatürk anıtına saldırdı. Gözaltına alınan şüphelinin 11 suç kaydı vardı ve serbest bırakıldı. Ayrıca akli dengesinin yerinde olmadığı da öne sürüldü.

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki belediye binası önünde Atatürk heykeli bulunuyordu. Ancak bu heykel, 17 Temmuz gecesi bir kişi tarafından saldırıya uğradı, çevredeki binanın güvenlik kamerası ise o anları kaydetti. Görüntülere göre; bir kişi elinde balyozla gelmişti anıtın önüne. Bu balyozla anıtın bacaklarının ön ve arka kısmına defalarca vuran şüpheli, saldırının ardından bir süre de heykelin önünde oturuyordu.

Hasar gören anıt onarılırken kaçan şüpheli de yakalandı. Gözaltına alınan ve 11 farklı suç kaydı bulunduğu belirlenen şüpheli S.V., emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

Zarar gören Atatürk anıtı onarıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, saldırıyı kınadı ve “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türk Milleti’nin büyük önderidir” dedi. Bu tür saldırıların Türkiye’nin değerlerine, birlik-beraberliğine zarar vereceğini belirten Ekim, “Atatürk, Türkiye için çok değerli bir lider olduğu gibi, ulusal değerlerimize olan saygıyı da temsil etmektedir. Kendini bilmezler tarafından yapılan çirkin saldırılar; doğrularımızı, inançlarımızı ve değerlerimizi değiştirmeye yetmeyecektir. Milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı olan Akçaabat’ımızın adının bu tür olaylarla anılması da hem Akçaabatlı hemşehrilerimi hem de bizleri derinden üzmüştür. Güzel ilçemiz Akçaabat’ımızda bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek bir kez daha yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığımı belirtmek isterim” diye konuştu.

Göbeklitepe’yi dünyaya o tanıtmıştı: Urfalılar Klaus Schmidt’i unutmadı