Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran Yaşar Kılıçkaya ile yeğeni Zeynep Abdullah'ın bir yıldan üç yıla kadar hapsi istendi. Kılıçkaya kendisini "Ben Mesih'im" diyerek savunmuştu.

Kayseri’de Atatürk Anıtı’na balta ile saldıran Yaşar Kılıçkaya ile yeğeni Zeynep Abdullah hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan bir yıldan üçer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 16 Haziran’da saat 11.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Yaşar Kılıçkaya ile Zeynep Abdullah balta ile Atatürk Anıtı’na saldırmıştı.

Meydanda görev yapan polis ekipleri saldırganlara müdahale etmiş, olay yerine çok sayıda polis sevk edilmişti. Dayı-yeğen oldukları belirlenen iki kişi gözaltına alınmış, anıtta 13 balta darbesi tespit edilmişti. Yaşar Kılıçkaya ile Zeynep Abdullah tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianame düzenledi. Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede dayı-yeğen hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istendi.

“Putları yıkmak istedik” savunması

İddianamede ifadelerine de yer verilen iki sanıktan Kılıçkaya’nın Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisine ‘Mesih’ olduğunu söylediği belirtildi. Zeynep Abdullah’ın da dayısı Kılıçkaya’yı ‘Mesih’ olarak gördüğünü söylediği ifade edildi.

Yaşar Kılıçkaya ile Zeynep Abdullah’ın “Hazreti İbrahim’in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik. Pişman değiliz” dediği de belirtildi.

Atatürk Anıtı’na baltayla saldırmıştı: Ben Mesih’im