Avcılar'da kaybolan iki kız çocuğu Kadıköy'de bulundu ama babaları gözaltına alındı. Çünkü küçük kız kendisiyle arkadaşının ailesi tarafından dilendirilmeye çalışıldığını öne sürdü. İki baba daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Avcılar’da 14 yaşındaki S.Y., dedesi Erol Yılmaz ve anneannesiyle yaşıyordu. Geçen cuma günü annesiyle okul alışverişi yapmak için dışarı çıktı. Ancak bu andan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı ve dedesi Erol Yılmaz durumu polise haber verdi. Dedesinin anlattığına göre küçük kız annesine babasının yanına gideceğini söyleyerek ayrılmıştı, yanında da bir kız çocuğu daha vardı. Babasının yanına gitmediği anlaşılınca aile de paniğe kapılmıştı.

Baba S.Y. bir televizyon programına bile çıktı kızını bulmak için. Ablası Dilan Yılmaz da “Kardeşimin bulunmasını istiyorum. Hiçbir sorun yoktu. Kimseden de şüphe etmiyoruz. Gece dışarı çıkmaya bile korkuyordu” diyerek kardeşinin bir an önce bulunmasını istedi. Dede Erol Yılmaz ise “Cuma günü annesiyle alışveriş için Köyiçine gittiler. Yanında bir kız arkadaşı daha vardı. ‘Ben babamın yanına gideceğim’ diyerek annesinden ayrıldı. O gidişten sonra daha ses soluk yok. Geçimsizlik yoktu. Cuma gününden bu yana haber alamıyoruz. Polise başvurduk. Başvurmadığımız yer kalmadı. Bütün akrabaları haberdar ettik, haber yok. Suriyeli bir arkadaşı var. Bazı kıyafetleri onun evindeydi. Polise bilgi verdik. Arkadaşlardı gidip geliyorlardı. Esenyurt’ta görüldüğü söylendi bize, 15 araç gittik aradık bulamadık” sözleriyle yaşananları anlattı.

Baba Erol Yılmaz yayında olduğu sırada mutlu haber geldi. Küçük kız Kadıköy’de bulunmuştu ama bu andan sonrası da bilinmezlere kapı açtı. Kız çocuğunun ifadesi çok farklıydı, eve dönmek istemiyordu:

“Beni ve arkadaşım Medine’yi zorla dilendirmek istiyorlardı. Birlikte kaçtığım arkadaşım Medine’yi ağabeyimle evlendirmek istiyorlar.”

Bu sözleri duyan baba yere yığıldı ve bir süre sonra gözaltına alındı. Kız çocuğu da aileye teslim edilmeyerek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde koruma altına alındı. Öte yandan Medine olarak anılan kızın babası A.G. de gözaltındaydı.

Daha sonra hakim karşısına çıkarılan iki baba adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sevda Yılmaz’ın arkadaşı Medine G.S. ile zorla evlendirilen 16 yaşındaki ağabeyi Emre Yılmaz, annesi Hanife Tutar ve dedesi Erol Yılmaz’ın yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Cinayet sanığı suçlamayı ‘gurur meselesi’ yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz’