Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında çıkan yangın altıncı gününde söndürülebildi. 240 dönüm arazide etkili olan yangında ilk belirlemelere göre 140 bin ton atık kağıt küle döndü.

Aydın’ın Söke ilçesinde kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde çıkan yangın altıncı gün kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 140 bin ton atık kağıdın küle döndüğü yangında soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Aydın’da Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kağıt fabrikasında 11 Temmuz’da henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

İtfaiyeciler, ormancılar, polisler ve sağlıkçılar hemen bölgeye gitti. İlk aşamada helikopterler, uçaklar havadan müdahale etti. Onları arazöz ve itfaiye araçları karadan destekledi. Ancak rüzgar çok güçlüydü. Bu nedenle epey zorlandılar. Çevre il ve ilçelerden takviye gelse de alevler günlerce söndürülemedi.

Bir noktadan sonra artık kağıtların tamamen yanması için sadece karadan müdahaleye başlandı. Zaman zaman rüzgarın da etkili olduğu bölgede alevler fabrikanın kağıt ve kömür deposuna da sıçradı.

Zaman zaman rüzgarın da etkili olduğu bölgede alevler son olarak fabrikanın kağıt ve kömür deposuna sıçradı.

Yangının altıncı gününe gelindiğinde bölgede 23 ilden gelen takviye ekipler ile toplam 54 iş makinesi, 80 itfaiye aracı ve arazöz ile 290 uzman sabahın ilk ışıklarıyla yeniden çalışmalara başladı.

Alevler sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

240 dönüm arazi üzerinde etkili olan yangında ilk belirlemelere göre 140 bin ton atık kağıt küle döndü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Aydın Söke’deki kağıt fabrikasındaki yangın beşinci gününde sürüyor