Adana'da Hakim Eba ayrıldığı Şükran Eba'nın ailesinin evine gitti, hem kadını, hem de kadının anne, baba ve kardeşini öldürdü. Yeni doğan bebeği de alan Hakim Eba elinde silahla kaçtı.

Adana’da yaşayan 23 yaşındaki Hakim Eba 19 yaşındaki eşi Şükran Eba’yla boşanma aşamasındaydı. Şükran ailesinin Seyhan ilçesindeki evinde yaşamaya başlamıştı ve dün Hakim Eba oraya gitti. Kayınpederi Turgut Erat’ın evinin önünde bekledi, Şükran Eba’yı çağırdı ve genç kadın gitti, konuşmaya başladılar. Ancak Hakim Eba’nın niyeti farklıydı, yanında tabanca vardı.

Hakim Eba peşpeşe ateş etti genç kadına. Sesleri duyup sokağa çıkan kayınbiraderi Muhammet, kayınvalidesi Leyla ve kayınpederi Turgut Erat’ı da vuran Hakim Eba yeni doğan çocuğunu alıp kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde dört kişinin de yaşamını yitirdiği belirlendi.

Şükran Eba ve Hakim Eba.

Ölenlerin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Otopsisi yapılan dört kişi Mardin’de toprağa verildi. Olay anında cep telefonunun kamerası açan bir vatandaş cinayet şüphelisi Hakim Eba’nın elinde silahla kaçtığı anları kayda aldı. Bu sırada vatandaşların ‘yapma’ diye bağırdığı da duyuldu.

Adana’dan Hatay’a kaçmış

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hakim Aba ve kaçmasına yardım eden babası Şerif Aba’yı yakalamak için özel ekip oluşturdu. Özel ekip, yaptığı araştırmayla Hakim Aba ve babasının Hatay’ın Erzin ilçesindeki bir adreste saklandıklarını tespit etti. Adrese yapılan operasyonla baba ve oğlu yakalandı. Babayla cinayet şüphelisi oğlu, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Hakim Aba’nın olaydan sonra yanına aldığı bebeği D.A., sevgi evlerine teslim edildi.

Konya’da da kadın cinayeti

Öte yandan Konya’nın Selçuklu ilçesinde de bu sabah bir kadın cinayeti işlendi. Ümmü Döğer, marketten ekmek alıp evine dönerken apartman girişinde Karayolları’nda çalışan eski sevgilisi Arafa Yıldırım ile karşılaştı. Yıldırım, yanındaki tabancayla kadını vurdu. Yaralanan 42 yaşındaki kadın kaçarak apartmana girdi. Bu sırada çevredekiler de Yıldırım’a ‘Dur yapma’ diye seslenerek engel olmaya çalıştı. Ancak Yıldırım, Ümmü Döğer’in peşinden gidip apartman içinde peş peşe ateş etti. Ardından apartmandan çıkan 44 yaşındaki Arafa Yıldırım, bu kez tabancanın namlusunu kendi başına dayayıp, tetiği çekti.

Haber verilmesiyle adrese, polis ve sağlık ekibi gönderildi. Sırtından, göğsünden ve başından yaralanan Ümmü Döğer, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Konya Numune Hastanesi’ne sevk edilip ameliyata alınan Arafa Yıldırım’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Yaşadığı eve 10 ay önce taşındığı kaydedilen Ümmü Döğer’in marketten aldığı ekmek ile gözlük ve çantasının apartman girişinde yere düştüğü görüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bursa’da şüpheli ölüm

Bursa’da İznik İlçesi Göllüce Mahallesi’nde erkek arkadaşı 23 yaşındaki Onur Işık ile piknik yapmaya gelen 25 yaşındaki Kübra Özdemir arkadaşıyla gölde gezmek için jet ski kiraladı. Bir süre gölde gezen ikili jet skinin devrilmesi nedeniyle göle düştü.

Onur Işık devrilen jet skiye tutunurken kız arkadaşı Kübra Özdemir suda kayboldu. Olay yerine gelen jandarma botu yaklaşık bir saat boyunca gölde arama yaptı. Ekipler arama sonucunda talihsiz gencin cansız bedenini buldu. Sudan çıkarılan ve ayakta tedavi edilen Onur Işık ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Huylu huyundan vazgeçmiyor: Cinayet şüphelisi taksiciyle kavga etti, yakalandı