Türkiye'nin ilk kadın kadın Hazine Genel Müdürü ve bir dönem CHP Genel Başkanlığı yapan gazeteci Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen 90 yaşında kalp yetmezliğinden hayata veda etti.

Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü ve bir dönem CHP Genel Başkanlığı yapan gazeteci Altan Öymen’in eşi Aysel Öymen 90 yaşında hayata veda etti. Acı haberin ardından taziye mesajları gecikmedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğim Genel Başkanımız Altan Öymen‘in değerli eşi, ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen‘e Allah’tan rahmet, Öymen ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim” dedi.

Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürüydü

Aysel Öymen 1934 yılında İstanbul’da doğdu. Dört çocuklu öğretmen bir ailenin kızı olan Öymen Mülkiye’yi bitirdi. 1956 yılında sınıf arkadaşı Altan Öymen ile evlendi, ikili 68 yıldır birlikteydi. Kariyerinde çeşitli görevlerde çalışan Aysel Öymen bir dönem yurt dışında Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Türkiye’ye Yardım Konsorsiyumu’nda Türk heyetlerine başkanlık etti, Almanya ve Fransa’da ataşelik yaptı. Öymen 1978 yılında Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü oldu.

‘Güzel, zarif bir kız olan Aysel’e çok kişi âşıktı’

Milliyet yazarı Güngör Uras yıllar önceki bir köşe yazısında üniversite yıllarından tanıdığı Aysel ve Altan Öymen’i anlatmış, “Güzel, zarif bir kız olan Aysel’e çok kişi âşıktı. O kimseye yüz vermezdi. Son sınıfta ders çıkışlarında kapının önünde uzun boylu ince vücutlu bir gence rastlamaya başladık. Sonra anladık ki Aysel’i bekliyor. Ve de Aysel bu genç delikanlıya ‘yüz veriyor’. Bozulduk. Kıskandık. Ama yapacak bir şey yoktu. Altan Öymen’i böyle tanıdık. Demek ki ben Aysel’i 59 yıldır, Altan’ı 56 yıldır tanıyorum” diye yazmıştı.

Aysel Öymen’den “Başarılı bir kamu görevlisi” diye bahseden Uras, iş insanı Vehbi Koç’un çifte duyduğu hayranlığı aktarmış, Öymen’lerin Koç’u Ankara’daki evlerinde ağırladıkları geceyi anlatmıştı.

Aysel Öymen 1956 yılında evlendiği Altan Öymen ile hayatının sonuna kadar evli kaldı.

‘Son senelerini sakin geçirdi’

İki çocuğu ve üç torunu olan Aysel Öymen’in kızı Aslı Öymen 10Haber’e annesinin son senelerini ‘sakin’ geçirdiğini, torunları ile sık sık vakit geçirdiğini söyledi. Aslı Öymen son aylarda rahatsızlıkları sebebiyle hastanede yatan annesinin kalp yetmezliği sebebiyle vefat ettiğini söyledi.

Aysel Öymen Perşembe günü öğle namazının ardından kılınanacak cenaze namazıyla Teşvikiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Aslı Öymen Adalar’a talip: Seferberlik ilan edeceğim