Dün gece yarısına doğru eski diplomat ve CHP milletvekili Namık Tan Al Pacino'nun öldüğünü duyurdu. Lakin hiçbir yabancı kaynakta böyle bir haber yoktu. Attığı tweet'e tepkiler gelince Tan paylaşımını sildi, zaten Pacino da ölmemişti.

Alain Delon gibi sinemanın mitlerinden birini kaybetmenin yasını tutarken gece yarısına doğru, bir zamanlar Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliği görevini yürütmüş olan diplomat ve siyasetçi Namık Tan Twitter’da “Ünlü aktör Al Pacino’nun ‘Los Angeles’da meydana gelen trafik kazasında öldüğü bildiriliyor. Efsane bir oyuncu idi. Toprağı bol olsun” diye bir paylaşım yaptı.

Paylaşımında bir de kaynağı belirsiz bir haber sitesinden fotoğraf vardı. Tan’ın bu paylaşımı sonrasında kısa sürede Al Pacino’nun öldüğüne dair haberler sosyal medyada kendini göstermeye başladı. Kimi Namık Tan’ın paylaşımını kaynak olarak gösteriyordu kimi de onun paylaştığı haber sitesinin fotoğrafını.

Ama yabancı kaynaklarda Al Pacino’nun öldüğüne dair bir bilgi yoktu. Namık Tan’a haberin kaynağı da soruluyordu. Sonra Namık Tan bunun yalan haber olduğunu düşünmüş olacak ki tweetini sildi. Ama yaklaşık 40 dakika sosyal medyada sinemaseverler için kalp çarpıntısına neden oldu.

Tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Al Pacino en önemli filmlerinden ‘Baba’ serisinde defalarca öldürülmek istenir. Ancak hiçbir girişim başarılı olamaz. Lakin işte sosyal medya onu öldürdü! Namık Tan gibi bir isim de bu fake ölüme ortak oldu!

Al Pacino babalar alemine dönüyor