‘Bahar’ dizisinin ikinci sezonu eylüle bahar getirdi. Karakterlerimiz sezon finalindeki ameliyattan ve kazadan sağ çıktı. Bahar ve Timur boşanma protokolü imzaladı; bu vesileyle Evren’den Bahar’a ilk öpücük geldi.

Dram dizilerinin ağırlığını üzerimizden alan, kendi dram sahnelerinde bile mizah barındıran ‘Bahar’ın ilk sezon finalini biraz depresif kapatmıştık. İkinci karaciğer nakline ihtiyaç duyan Bahar (Demet Evgar) donör olarak boşanma sürecinde olduğu eşi Timur’u (Mehmet Yılmaz Ak), ameliyatı yapması içinse güvendiği arkadaşı ve müstakbel partneri Evren’i (Buğra Gülsoy) seçmişti. Timur, anesteziye bağlı anafilaktik şok geçirince hem kendi hayatı hem Bahar’ın hayatı tehlikeye girmişti. Yeni sezon bir ay sonrasından açılarak müjdesiyle geldi ve yeniden boşanma protokolü imzalayan gayet sağlıklı bir Bahar ile Timur gördük.

Ameliyat bitti, dert bitmedi

Bahar’la Timur için olumlu olan ameliyat sonucu Evren hocamıza pek iyi gelmedi. Aslında Timur’u çocukluktan tanıyan Ali olduğu açığa çıkan Evren’in, geçmişin intikamını almak için Timur’a ameliyatta kasten zarar verdiği düşünüldü. Akabinde hastanede, yeni başhekim Süreyya’nın (Büşra Pekin) isteğiyle Evren’in akıbeti için kurul toplandı. Evren’i Bahar’ın başından defetmek için bu fırsata Japon yapıştırıcısıyla yapışır sandığımız Timur ise taktik değiştirdi. Kötücüllüğüyle Bahar’ı kendinden daha da uzaklaştırmaktan korktuğu için Evren’i savundu.

Bahar ve Evren geliyor!

Ancak aklansa da Evren bu kez kendisi istifa etti. Dizi bir ay atlayarak başlamıştı, öğrendik ki o zaman diliminde Bahar, kendisinden geçmişini gizleyen Evren’e darılmış ve ona olan güveni sarsılmış. Evren hocamızın önemsediği tek şey Bahar’ın gözündeki itibarı olduğu için Bahar’la aynı ortamda bulunamayacağına karar verip istifa etti. Bölümün sonundaysa Bahar Evren’den özür diledi ve ilk sezon yapmaya cesaret edemediğini yapıp hislerini açtı. Sonrasında beklenen oldu ve çiftimiz öpüştü, üstelik Timur’un gözlerinin önünde.

Dizi yansıması

🔴 Bölümün açılışı çok beğenildi. Önce Bahar’ın ulusa sesleniş tadında, TEDx konuşmalarından daha verimli olan motivasyon konuşmasını dinledik. Ardından en yakın arkadaşı Çağla’nın (Elit Andaç Çam) Bahar’a düzenlediği boşanma kutlamasıyla dizi bir nevi ‘yeni sezona merhaba’ partisi yapmış oldu. Bu boşanma kutlamasıyla dizi ayrıca, evlilik kadar boşanmanın da insana iyi gelebileceğini, her bitişin yeni (belki de daha güzel) bir başlangıç olduğunu hatırlattı izleyiciye.

🔴 Bahar, oğlunun sevgilisi Seren’in (Nil Sude Albayrak) hamile olduğunu öğrenince Seren’in isteğine saygı göstererek bunu herkesten gizledi, bebekle ne yapacağı kararını da Seren’e bıraktı. Bahar-Seren ilişkisi çok seviliyor; zira birbirlerini kendilerinden çok düşünen ve iyi anlaşan gelin-kaynanaya dizilerimizde tanık olmak zor. Darısı diğer dizilerin başına.

🔴 Gelelim serzeniş kısmına. Bu günleri de görecekmişiz dostlar, bölümün Timur’dan sonra en kızılan karakteri Evren oldu. Ama o Evren’in alacağı olsun! Bahar için ölüp biten, bu uğurda çocukluk aşkı Dora’ya bile bakmayan Evren mesafeli oldukları dönemde yememiş içmemiş manita yapmış. Sonra aniden Bahar’ı sevdiğini hatırlayıp ayrılıvermiş. Biz de ilmek ilmek örülmüş bir karakter gelişiminden amatörce nasıl sapılır şeklinde bir ders almış olduk. Zamanında Dora’yı istemediğimiz için mi cezalandırıldık ha?

🔴 Yetmedi, farklı bir iş diye övdüğümüz dizi nasıl klişelerle donatılır dersi de aldık. Evren’in o bir ayı geçirdiği kadın, hastanenin yeni başhekimi Süreyya çıkmasın mı! Evren’i kıskanıp Bahar’a salça olmak için hastaneye başhekim olsaydı da yeterince klişe olurdu, ama o bile değilmiş ve Süreyya tamamen tesadüf eseri, koca şehirdeki tek hastane olduğundan şüphelendiğimiz yere başhekim olmuş.

🔴Timur’un kızı Umay ve (evlilik dışı ilişkisinden olan) diğer kızı Parla (Alisa Sezen Sever, Sena Mia Kalıp) sezon finalinde ipi bir araya çekmiş, birbirleriyle empati bile kurmuştu. Bunlar hiç yaşanmamış gibi yeni sezonda ergenliğin vitesini artırıp kavga ederek tadımızı kaçırmaya devam ettiler. Vallahi sosyal medyada izleyiciler birbirine itiraf etti: Meğer sezon finalindeki araba kazası bu karakterlerin diziden çıkmasına vesile olur diye umutlanmışız. (Aramızda bunlar hep.)

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 İkinci ameliyatını başarıyla atlatmış, yani ikinci kez ölümden dönmüş Bahar bölümün başında bluzunu çıkarırken bedenindeki ameliyat izlerini kameraya gururla ve mutlulukla göstermişti. Kusur saydığımız bu tür izlerin, aslında nelerin üstesinden geldiğimizin nişanesi olduğunu hatırlatmaları çok anlamlı bir detaydı.

🔴 “Hayatının ikinci bölümüne hoş geldin. İlk bölümü yalan değildi. Bugüne ulaşmamız için yaşamamız gerekeni yaşadık,” cümlesini Bahar, o sırada okuduğu kitaptan alıntılamıştı. Kitabın adını da gözden kaçırmadık: ‘Neden Böyleyim? Nasıl Değişebilirim?’

🔴 Başhekim Süreyya’nın despot olmasının nedeni hastanede geçen hikâyeye dinamizm katması. Ancak bunun altında, hastanelerde asistanların maruz kaldığı ‘mobbing’e dikkat çekilmesi detayı da yatıyor.

🔴 Dizinin imzası olan paralellikler yeni sezonda da devam ediyor. İşte yakaladığımız detaylar:

👉İlk sezonun ilk bölümünde Timur ve annesi Nevra’nın (Hatice Aslan) Bahar’a yaptıkları muamelenin aynısını şimdi de Rengin (Ecem Özkaya) görüyor. Hatta paralelliği pekiştirmek için meşhur tuzluk sahnesi bile tekrarlandı. Bu detay Rengin’e ‘etme bulma dünyası’ mesajını verse de asıl mesaj Timur’un değişmediğiydi. Bahar olmazsa bu kez saçını süpürge eden başka bir kadına aynı muameleyi yapacağının bir ipucuydu bu.

👉Diziye giren yeni karakterler, ilk sezondaki karakterlerin paralelleri. Başhekimin sağ kolu olan meymenetsiz asistan Eylem (Elçin Afacan), ilk sezondaki sert Seren’in yeni versiyonu. İlk sezonda Bahar’a Rengin mobbing yapıyorken artık bayrak Süreyya’ya devrolacak belli ki. İlk sezonda Bahar ve Evren aşkını üçgene çevirsin diye getirilen Dora yerine yine Süreyya var.

18. bölümün fragmanı

İlk sezonda neler olmuştu?

Kendini ailesine adamış Bahar karaciğer nakline ihtiyaç duyunca eşiyle kayınvalidesinin gerçek yüzünü görmüştü. Karaciğeri Bahar’la uyumlu çıkmasına rağmen eşi Timur donör olmamış, buna meylettiğinde de annesi engel olmuştu. Bahar o günden sonra mutlu aile tablosu sandığı şeyin aslında bir aldatmaca olduğunu fark etti ve boşanmaya, merhum kayınbabasına bakmak için bıraktığı mesleğine de geri dönmeye karar vermişti. Yeniden TUS’a girip sınavı kazanan Bahar, çekirdek ailesinin köstek olmasına rağmen eşinin de çalıştığı hastaneye yerleşebilmişti.

Bahar bir yandan ameliyat sonrası iyileşmeye bir yandan da asistan doktorluğa uyum sağlamaya çalışırken onu başka bir sınav daha bekliyordu: Meğer Timur Bahar’ı birkaç yıldır, bir dönem üniversitede sevgili olduğu Rengin’le aldatıyormuş, bir de kızları varmış.

Bahar başta oğlu ve annesi olmak üzere, en yakın arkadaşı Çağla ve hem kişisel doktoru hem arkadaşı Evren sayesinde tüm bunların üstesinden gelebilmişti. Her şey düzeliyor derken Bahar’ın vücudu, ilk bölümlerde nakledilen karaciğeri reddetmeye başlayınca ikinci bir nakil gerekmişti. Sezon finalinde Bahar’ı geri kazanmak isteyen Timur bu kez donör olmuş, ikilinin ameliyatına en olmayacak iki kişi girmişti: İkilimizin oğlu Aziz Uras (Demirhan Demircioğlu) ve Timur’un ailesine husumet, Bahar’a ise aşk besleyen Evren. “Yahu bu etik de değil güvenli de,” demeye kalmadan Timur anafilaktik şoka girince hem kendisinin hem Bahar’ın durumu kötüye gitmeye başlamıştı. Yeni sezon, ameliyatın bir ay sonrasından başladı.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Nergiz Herdem İnce
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Büşra Pekin, Elit Andaç Çam, Elçin Afacan, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ege Erkal, Devrim Kabacaoğlu, Zeynep Atılgan ve Füsun Demirel, Hatice Aslan.

Bahar: Hayata dönüş, hayata veda