Bahçelievler'de dün gece iki farklı silahlı saldırı yaşandı. İlk saldırıda devlet hastanesinin acili hedef alındı, beş kişi yaralandı. Sokak ortasındaki ikinci saldırıda ise bir kişi öldü, bir de yaralı var. İki olayla ilgili 10 kişi gözaltında.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde dün saat 00.00 ile 02.30 arasında iki farklı noktada silahlı saldırı düzenlendi. 

Saldırıların ilki Bahçelievler Kocasinan Mahallesi’ndeki işlek caddelerden Mahmutbey Caddesi’nde yaşandı. Dün saat 00.00 sıralarında meydana gelen olayda, üç kişi kaldırımda yürüdükleri sırada arkalarında gelen motosikletli kasklı iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Sokak ortasındaki saldırı anı

Kaldırımdaki kişiler olay yerinden kaçarken o sırada aynı noktada olan motosikletteki iki kişi kurşunların hedefi oldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri motosikletteki iki kişiden birinin hayatını kaybettiğini belirlerken, bir kişi de yaralı olarak ambulansla hastaneye götürüldü. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu olaydan saatler sonra Bahçelievler Devlet Hastanesi Acil Servisine silahlı saldırı düzenlendi. Otomobille 02.30 sıralarında hastanenin acil servisinin önüne gelen kimliği belirsiz kişiler hastaneye doğru ateş açtı. Saldırıda biri hastane polisi, biri hastane jandarması, biri güvenlik görevlisi ve ikisi hasta yakını olmak üzere beş kişi yaralandı. 

Saldırının ardından hastane çevresine çok sayıda polis özel harekat ve çevik kuvvet ekibi geldi, saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı.

Saldırıda hastanede büyük panik yaşandı.

Yaralılar hastanede tedaviye alınırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Saldırı sonrası acil servisin camlarına çok sayıda kurşun isabet ederken bir ambulans da kurşunlarla hasar aldı. İstanbul Valiliği yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalarda, iki silahlı saldırı olayının da birbiriyle bağlantılı olduğu tespit edildi. Polis ekipleri tarafından 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ekiplerin, silahlı saldırı ile ilgili araştırmasının devam ettiği öğrenildi.

Yine İstanbul, yine motosikletliler, yine silahlı saldırı