Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yaptığı kazayla ilgili "Bizim önceliğimiz her şeyden önce kendi vatandaşımız. Önümüzdeki süreçte de sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılama sürecine katılması söz konusu olacak" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirileceğini söyledi.

Somali makamları ile iletişim halinde olduklarını söyleyen Tunç yargılama sürecinin yakın bir süreçte başlayacağını belirtti.

Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’a ilişkin “Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Dosya çelişkinin giderilmesi için Adli Tıp’a gönderildi. Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak” açıklamasında bulundu.

Tunç hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı hakkında da  “Cezalarda caydırıcılığı sağlayacak değişikliğe ihtiyaç var. Çalışma başlattık, uygulamadaki sorunları değerlendiriyoruz. Sporda şiddete yönelik cezai yaptırımlar artabilir” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı: Tutuklama emri yoktu, işi vardı ülke dışına çıktı

Somali Cumhurbaşkanı da İstanbul’da oğlunun yol açtığı ve bir motokuryenin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili ilk kez konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud İstanbul’da ölümlü kazaya karışan oğlunun “kaçmadığını” savunarak oğluna Türkiye’ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti.

Haber ajansı AP’ye konuşan Somali Cumhurbaşkanı doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul’da kaldığını söyledi, “Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı” dedi.
Mahmud “Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum” dedi.

Hayatını kaybeden Göçer’in ailesine başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı “Kayıplarının acısını paylaşıyoruz” diye konuştu.

Kuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurlu