Barış Boyun hakkında hazırlanan iddianamede İstanbul Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde görev yapan polisin tehdidi de yer aldı. Boyun polisi arayıp “Seni sakat bırakacağım, Sedat Peker’i bile karşıma aldım” demiş.

Türkiye ve Avrupa’da birçok silahlı saldırıda adı geçen, sokak ortasında cinayetler işleten Barış Boyun’un da aralarında olduğu suç örgütü üyesi 305 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 578 sayfalık iddianamede 136 kişi “müşteki,” altı kişi “müşteki-şüpheli,” 305 kişiyse şüpheli olarak yer aldı.

Barış Boyun’un silahlı suç örgütü kurduğu ve örgütün lideri olduğu, “örgüt kurma” suçundan hakkında yakalama kararı bulunduğu, örgüt yöneticilerine suç işleme kastıyla talimatlar verdiği ifade edildi. Barış Boyun liderliğindeki örgütün yöneticilerinin Beratcan Gökdemir, Bahadır Akdağ, Zafer Boyun, Tolga Gültepe ve Bayram Demir olduğu belirtildi. Barış Boyun’un dört kez müebbet hapis ve 165 yıl 10 aydan 349 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede Barış Boyun’a bağlı olduğu belirtilen Can Dalton olarak tanınan Beratcan Özdemir’in Daltonların başında olduğuna, Gürcistan’dan talimatlar vererek silahlı saldırılar düzenlettiğine dikkat çekildi. Barış Boyun’a bağlı Daltonların 95 suç eyleminin ayrıntıları anlatıldı.

Barış Boyun’un İtalya’dan, Beratcan Özdemir’in Gürcistan’dan yönettiği örgütün kendisine destekçi bulmak ve insanlara sempatik görünmek adına üyelerinin sosyal medyada düzenli video paylaştırdıkları, 15-20’li yaşlar aralığındaki gençlerin ülke içerisinde adeta “Kamikaze Dronu” gibi kullanıldığı ifade edildi.

‘Seni sakat bırakacağım, Sedat Peker’i bile karşıma aldım’

İddianamede yer verilen suç eylemleri arasında Barış Boyun’un İstanbul Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde görev yapan O. Y.’yi tehdidi de yer aldı.

Polis memuru O. Y. Barış Boyun örgütü tarafından öldürüldüğü belirtilen Kubilay Berk Küçükaslan’ın soruşturmasında görev yapıyordu. Soruşturma sürerken 26 Aralık 2021’de Barış Boyun polis memurunun telefon numarasını buldu ve O.Y.’yi aradı.

İtalya’da bulunan Barış Boyun Facetime uygulaması üzerinden polis memurunu arayarak “Benim kardeşlerimi almışsın, benimle neden uğraşıyorsun” dedi. Boyun konuşmasında polis memurunu tehdit ederek “Beni tanıdın mı, ben Barış Boyun. Seni öldürtmeyeceğim, sakat bırakacağım, bunun içinde bir kardeşimi feda ederim, ben üç yıldır yurtdışındayım, kimseden korkmam” dedi. Barış Boyun devamında “Sedat Peker’i bile karşıma aldım, oturduğun adresi biliyorum, sen göreceksin” diye konuştu.

Boyun’un bir polis memurunu arayarak “Sedat Peker’i bile karşıma aldım” diyerek tehdit etmesi akıllara Milano Savcılığı’nın hazırladığı soruşturma dosyasında geçen ifadeleri akıllara getirdi.

‘Sarallara saldırı sırasında Peker’in yeğeniyle görüştüm’ demişti

Türkiye ve Avrupa’da birçok silahlı saldırıda adı geçen, sokak ortasında cinayetler işleten Barış Boyun İtalya’nın Viterbo şehrinde 22 Mayıs’ta yakalanmıştı. Barış Boyun hakkında İtalya’da yakalandıktan sonra Milano savcılığı tarafından kapsamlı bir dosya hazırlanmıştı.

10 Haber’in ulaştığı dosyada, bileğine takılan elektronik kelepçeye yerleştirilen dinleme cihazıyla anbean dinlenen Barış Boyun’un Sedat Peker ile olan görüşmeleri de yer almıştı.

Tekirdağ Çorlu’daki Sarallara ait Kurtoğlu alüminyum fabrikasına saldırı girişiminde bulunan Barış Boyun’un, Saralların lideri Burhanettin Saral’ı öldürmeyi planladığı ortaya çıkmıştı. Saldırı hazırlığındaki Barış Boyun, “Emniyet Müdürlüğü ve bakan ile çok iyi ilişkileri var” dediği Sedat Peker’in yeğeniyle konuştuğunu söylemişti. Boyun, Peker’in yeğeninin kendisine “Çocukların zaten takip edildiğini, fabrikaya yaklaşmaya başladıklarında yakalandılar” dediğini belirtmişti.

Barış Boyun, Sedat Peker ile konuştuğunu, ona “Gel” dediğini, Peker’e bir daha asla dışarı çıkamayacağını söylediğini, “O cihazları (gizli bilgi belge ve videoları sakladığı) bulmayı başarırlarsa onu hayatının sonuna kadar içeride tutacaklarını söylediğini” anlatmıştı.

‘Bana avukat yönlendirdi, Sedat Peker ile dostuz’

Barış Boyun ile İtalya’da tutuklanan Özge Büyükkaplan’ın bir erkekle konuştuğu ve erkeğin “Burada Sedat Peker sayesinde kralın yeğeniyle tanıştık” dediği de kayıtlara geçmişti.

Ayrıca Barış Boyun, İtalya’daki ilk gözaltı sürecinde Sedat Peker’in kendisine İtalyan bir avukat yönlendirdiğini de söylemişti.

Barış Boyun’un Sedat Peker ile liderliğini Ferhat Delen’in yaptığı “Redkitler” suç örgütünün Kuzguncuk’ta 24 yaşındaki Şükrü Can Köseoğlu’nun öldürüldüğü silahlı saldırının asıl hedefi olan Fenerbahçe tribün liderlerinden İbrahim Gümüştekin hakkında konuştuğu da savcılığın dosyasında yer almıştı.

Barış Boyun bir konuşmasında da İbrahim Gümüştekin’e Sedat Peker ile irtibatta kalması gerektiğini söylemiş, Türkiye’deki mafya gruplaşmasına işaret olarak “Sedat Peker ile dostuz, bize kini olan herkes birleşti, biz de birleştik” demişti.

Barış Boyun dosyasından Soylu da çıktı: ‘İstihbarat raporu hazırlattı, Saralların yönlendirmesiyle devrede’