Karaman'da polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobildeki Mustafa A.’nın başındaki peruğun altında 18 gram metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan Mustafa A. ile yanındaki Mehmet Ferit B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hemen her gün düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında ortaya devasa bilançolar çıkıyor. Tonlarca uyuşturucu madde, on binlerce hap, binlerce gözaltı görmek neredeyse sıradanlaştı. Hem uyuşturucu şebekelerinin Türkiye’de yuvalanması hem de uyuşturucu kullanımının giderek artması sorunun çözüme kavuşmasına engel oluyor. Geçen hafta Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre geçen yıl 300 kişi uyuşturucudan öldü. Bu ölümlerde en çok etkisi olansa metamfetamin denen sentetik uyuşturucu. Ölümlerden 148’inde doğrudan metamfetamin etkisi var. Metamfetamin bağımlılık başvurularında da yüzde 37’yle ilk sırada, geçen yıl yakalanan miktar 21 tonun üzerinde.

Emniyet’in uyuşturucu raporu: Ölümler arttı, metamfetamin tehlikesi büyüyor

Bu maddenin ne kadar yayıldığını gösteren olay Karaman’da yaşandı. Karaman İç Anadolu’nun güneyinde küçük bir il. Konya, Mersin ve Antalya arasındaki Karaman’ın nüfusu yaklaşık 250 bin. Metamfetamin burada da satılıyor. Hem de uyuşturucu kuryeleri sürekli yakalanıyor olacaklar ki enteresan taşıma yöntemlerine başvuruyor.

Karaman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir markette kasiyer olarak çalışan Mustafa A. ile arkadaşı Mehmet Ferit B.’nin kente uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaştı. Konya yolunda kontrol noktasında şüphelilerin otomobilini durduran polis otomobilde yaptığı aramada uyuşturucu maddeye rastlamadı.

Şüphelilerden Mustafa A.’nın başındaki şişliği fark eden polisler peruk kullandığını anladı. Mustafa A.’nın peruğunu kaldıran polisler 18 gram metamfetamin ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede Mustafa A. ve Mehmet Ferit B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bağırsak ve midelerinden yarım kilo metamfetamin çıktı