Batman'da Hamas lideri Haniye'ye suikast nedeniyle İsrail'i protesto etmek için toplanan bir grup Starbucks şubesine saldırdı. Müşterilerden bazıları dövüldü.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye dün İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutta İsrail tarafından düzenlenen saldırı sonucu öldü. Haniye için dün Türkiye’nin dört bir yanında protesto eylemleri sürüyor.

Batman’da bir araya gelen grup ise Haniye’nin ölümünü ‘tepki’ göstermek amacıyla Starbucks şubesine saldırdı. Müşterilerin olduğu anda yapılan saldırıda kahve zincirinin şubesi zarar gördü. Ayrıca yakındaki Burger King şubesine de saldırıldı.

Batmangazetesi’nin haberine göre Starbucks’taki müşterilerden bazıları dövüldü. Daha sonra polis geldi ve saldırganlardan bazıları gözaltına alındı. Polis yeni saldırı ihtimaline karşı güvenlik önlemi aldı.

Gazze savaşı süresince ABD’li bir kurucusu olan Starbucks şubeleri sıkça hedef alındı. Hatta bazı yerlerde şubelerin kurşunlandığı da görüldü. Oysa Türkiye’de Starbucks şubelerinin sahibi Kuveyt merkezli bir şirketler grubu.