Dokuz günlük Kurban Bayramı öncesi köprü ve otoyollarda trafik durma noktasına geldi. Kapıda vize kolaylığı Yunan adalarına ilgiyi artırdığı için feribot iskelelerinde kuyruklar oluştu. Havalimanlarında da yoğunluğun kat be kat arttığı gözlendi.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin yaz aylarına denk gelmesi, insanların tatil beldelerine ve memleketlerine akın etmesine neden oldu.

Özellikle yoğunluğun dünden başladığı köprü ve otoyollarda trafik durma noktasına geldi.

Trafik ekipleri de bazı güzergahlarda denetimlerini artırdı. Ulaşımdaki yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Yunanistan-Türkiye sınırında da uzun araç kuyrukları oluştu. İlerleyemeyen sürücülerin araçlarından indiği görüldü.

‘Kapıda vize’ yoğunluğu

Öte yandan Yunanistan ile yapılan anlaşma gereği uygulanan kapıda vize kolaylığı Yunan adalarını cazip kıldı.

Fotoğraf: Ayvalık Deniz Hudut Kapısı.

Bu kapsamda İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde kuyruklar oluşturdu. Ayvalık ile Midilli arasında feribot işleten turizm acenteleri, yoğunluk nedeniyle ilave seferlerle hizmet verdi.

İstanbul Havalimanı bugün 259 bin 321 yolcuya ev sahipliği yapacak

Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı’na gelen yolcular, terminal binası girişindeki x-ray kontrol noktalarında kuyruk oluşturdu.

Yolcuların mağdur olmaması için önlem alan İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri, havalimanı girişinde ve terminalde yolcuları yönlendirdi.

Fotoğraf: İstanbul Havalimanı.

Güvenlik kontrolünün ardından terminale gelen yolcular, bilet ile valiz işlemleri için iç ve dış hat kontuarlarında sıraya girdi. Özellikle iç hatlar kontuarlarında uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Polis ekipleri, Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’ndeki pasaport bankolarını açık tutarak, yoğunluğun oluşmasını önlemeye çalıştı. Polisler elektronik pasaport yöntemini kullanmak isteyen yolculara yardımcı oldu.

Yurt dışı çıkış harcı pulunu almak isteyen vatandaşlar, bankomatlar önünde kuyruk oluşturdu.

İstanbul Havalimanı’nın bugün gerçekleştirilecek 1598 uçuşla toplam 259 bin 321 yolcuya ev sahipliği yapması bekleniyor.

Bodrum nüfusunun 1 milyonu geçmesi bekleniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine son üç günde toplam 175 bin araç geldi. Bodrum-Milas Havalimanı yurt içi uçuşlarında ek sefer sayısı 50’ye çıkarıldı. Bayram süresi boyunca 200 bin olan nüfusun 1 milyonu aşması bekleniyor.

Fotoğraf: Bodrum.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, “Bayram kapsamında polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, zabıtamızla bir dizi tedbir aldık. Bu kapsamda toplamda 86 araç, 733 personelle bu hizmeti sürdüreceğiz. ‘Sıkıntısız bir şekilde bayram süresi geçiririz’ diyorum. Her gün yaklaşık 70 bin araç giriş yapıyor. Bayram süresi boyunca 200 ila 250 bin arasında aracın giriş yapması, nüfusun ise 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Otellerimizdeki doluluk oranları iyi seviyede. Bodrum’da ayrıca lahmacun fiyatları 140 liradan başlıyor, Bodrum’un çoğu yerinde fiyatlar makul seviyede” diyor.