Konya'da bilgisayarını tamir eden 22 yaşındaki İsmet Koç elektrik akımına kapılıp yaşamını yitirdi. Akıma kapılan oğlunu kurtarmak isteyen baba ise yaralı.

Elektrik akımı ile çalışan bilgisayarlar uygun güvenlik önlemleri alınmadığında ciddi tehlikelere yol açabilir. Elektrik akımına kapılma riski, tamir sırasında yanlış bağlantılar, topraklama sorunları veya cihazın içindeki yüksek voltajlı bileşenlerle temasta daha da artar.

Hatta bilgisayarların içinde yer alan güç kaynakları ve kondansatörler, devrede elektrik akımı olmadan bile tehlikeli olabilir. Bu nedenle, bilgisayar tamiri sırasında her zaman profesyonel yardım almak ve gerekli güvenlik önlemlerini almak hayati önem taşır.

Bu önlemleri almamak Konya Seydişehir’de bir can kaybına yol açtı.

KPSS’ye hazırlanan İsmail Koç, evde masaüstü bilgisayarının kasa bölümünü tamir etmek isterken elektrik akımına kapıldı. Oğlunun akıma kapıldığını fark eden Hacı Ali Koç da müdahale edip kurtarmak isterken o da akımdan etkilendi.

Sağlık ekipleri 22 yaşındaki İsmail Koç’un yaşamını yitirdiğini belirledi. Akımdan etkilenen baba Hacı Ali Koç ise ekiplerin müdahalesiyle kendine geldi. Hacı Ali Koç ile yakınları, İsmail Koç’un öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçirenler, sağlık ekipleri ve diğer yakınlarının müdahalesiyle sakinleştirildi.

İsmail Koç’un cansız bedeni, otopsi için Seydişehir Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.