Türkiye'nin gündeminden motokurye ölümleri düşmüyor. Dün yine biri Sakarya'da, diğeri Kütahya'da çalışan iki motokuryeden acı haber geldi. İş başında ölen gençler arkada gözü yaşlı aileler bıraktı.

Motokuryeler ülke gündemine sık sık ölümle giriyor. Çünkü çalışma koşulları çok ağır ve motosikletlerin trafikte diğer araçlar tarafından yok sayılması onları her siparişte tehlikeli bir yolculuğa çıkarıyor. Ölmeseler de sürekli insanlarla muhatap oldukları için uğradıkları şiddet yine işlerinin bir parçası oluyor. Sipariş bıraktıktan sonra bıçaklanarak ölen Ata Emre Akman bu şiddetin son örneğiydi. Henüz 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyken çalışan Ata Emre Akman 25 bıçak darbesiyle yaşama veda edince meslektaşları da Şişhane Meydanı’nda eylem yapmış, onun için adalet kendileri için çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etmişlerdi.

Onların başlıca talebi motokuryeliğin çok yüksek tehlikeli iş sınıfına alınmasıydı. Üstelik mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu ve ücretsiz olmasını da talep ediyorlardı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Kuryeler seslerini duyurmaya çalışsa da herhangi bir adım atılmadı. Dün yine iki genç motokurye çalışırken öldü. Bunlardan biri Sakarya’nın Kocaali ilçesindeki pizzacıda çalışan 21 yaşındaki Kerem Turhan. Genç motokurye yoldayken 19 yaşındaki M.O.’nun kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan Kerem Turhan kaldırıldığı hastanede öldü.

Kütahya’da da 18 yaşındaki Talha Koşmaz motosikletiyle trafikteyken 25 yaşındaki H.İ.Ö.’nün kullandığı yabancı plakalı otomobille çarpıştı.  Kazada başından ağır yaralanan kurye Koşmaz 112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından Kütahya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Koşmaz kazadan iki gün sonra hayatını kaybetti.

Polisin gözaltına aldığı H.İ.Ö. ise sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşamını yitiren Koşmaz’ın cenazesi hastane morgundan alınarak Dumlupınar Mahallesi’ndeki Siteler Buhara Camisi’ne getirildi. Cami bahçesinde öğle vakti kılınan cenaze namazına baba Recep Koşmaz ve yakınlarının yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, mahalle sakinleri, motosikletli kuryeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli’de durum vahim: Genç futbolcu ‘Gerekirse kurye olurum, burada oynamam’ dedi