Eski eşi Sinem T.'yi çocuklarının gözü önünde yedi yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan, dokuz ay sonra da tahliye edilen Sinan Özçelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden yakalandı.

Ankara’da yaşayan Sinan Özçelik ve Sinem T. iki yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocukların velayeti de anneye verildi. Kadın güzellik merkezinde çalışıyordu ve anlaşılan o ki bu durum saplantılı adamı ‘rahatsız ediyordu.’

Ekim 2023’e gelindiğinde Sinan Özçelik 11 ve 13 yaşlarındaki kızlarıyla Çocuk Görüşme Merkezi’nde görüştü. Sonrasında ise evine gitmek yerine eski eşiyle parkta buluşmak istedi. Sinem T. de kabul etti.

Bir araya geldiklerinde onun ‘çocuklara iyi bakamadığını, başka erkeklerle görüştüğünü’ ileri sürdü, tartıştılar. Ardından bagajındaki ekmek bıçağını alarak Sinem T.’yi çocuklarının gözü önünde yedi yerinden bıçakladı.

Kadın 10 gün yoğun bakımda yaşam savaşı verdikten sonra hayata tutundu.

Sinan Özçelik tutuklandı. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ suçlarından müebbet ve farklı sürelerde hapis istemiyle dava açıldı. Sinem T. çocuklarını teslim almaya giderken eski eşinin kendisine bir şey yapacağı endişesiyle cebine koyduğu cep telefonuyla aldığı ses kaydını dava dosyasına delil olarak sundu. Kayıtta tartışma ve bıçaklama sırasında Sinem T. ile kızının çığlıkları vardı.

Ses kaydının bilirkişi tarafından çözümü de dosyaya girdi. 12 Temmuz’da görülen üçüncü duruşmada sanık Özçelik tutuklu kaldığı dokuz aylık süre göz önünde tutularak tahliye edildi.

Genç kadın yaşananlara şu sözlerle isyan etti:

“Mahkemede bana çok söz hakkı verilmedi. Karşı tarafın avukatı bana şahsın bıçağın sapıyla vurduğunu, öldürmek için değil, yaralamak için vurduğunu, öldürmek istese zaten öldürebileceği şeklinde bir savunma yaptı. Soruşturma aşamasında kızıma yalan ifade verdirmiş. Kızım bunu mahkemede söyledi, dikkate almadılar. ‘Beni öldürmesi için mi tahliye ediyorsunuz’ diye bağırdım. Bana ‘İtiraz edersiniz’ dediler.

Bizi duruşma salonundan çıkardılar. Raporlarım mevcut ve 10 gün yoğun bakımda kaldım. Ölümden döndüm. Rabbim beni iki evladıma bağışladı. Bıçağın arka sapı bu, yedi tane yarayı nasıl yapsın.

Devletime sığınıyorum. ‘Tahliye olduktan sonra size bir şey mi yaptı’ diyorlar. İlla tekrar zarar mı vermesi gerekiyor? Hala şahsın ailesinde tehditler alıyorum. Öldükten sonra değil yaşarken, hayattayken yanımda olsunlar.”

Başsavcılık itiraz etti

Bir kadın cinayetinin daha göz göre göre geliyor olması tehlikesi Türkiye’de gündem oldu. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

Mahkemenin de yakalama kararı çıkarmasının ardından gözaltına alınan Özçelik adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Sinem T. eski eşinin yeniden tutuklandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi:

“Ben bir kadınım ve bir anneyim. İki de çocuğum var. Şiddet olaylarına hepimiz karşıyız. Hiçbir kadının ve hiçbir annenin canı acımasın. Bu tarz insanların dışarıda gezmesini zaten doğru bulmuyorum. İnşallah hepsi gerekli adaleti bularak, en ağır şekilde cezalandırılır. Hala olayın şaşkınlığındayım. Ayrıca şahsın bu dava sonucunda en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum, yanına kalmasın.

Tutuklama kararını ailem de öğrendi. Onlar da çok mutlu oldular. Bu karardan dolayı Türkiye’de bu tarz olayları yaşayan kadınların mutlu olacağını, diğer yaralanan ve zarar gören kadınlara örnek olacağını düşünüyorum. Hakimlerimize de adalet sistemine de güveniyorum.”

Bir kadın cinayeti göz göre göre ve adım adım geliyor olabilir