Bursa'da bir sitenin voleybol sahasında oyun oynayan 12 çocuğun üzerine komşuları torpil attı. Bir çocuğun ayağında patlayan torpil tüm siteyi korkuttu, şimdi torpili atan aranıyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki 23 Nisan Mahallesi’nde bir site vardı. Bu sitenin bahçesindeki voleybol sahasında da çocuklar oynuyordu. 21 Ağustos günü her zamanki gibi çocuklar sahaya gitti, toplamda 12 kişilerdi. Burada oyun oynuyorlardı ama gürültü de yapıyorlardı. Buraya yakın apartmanın üçüncü katında oturan kişi de bu gürültüden rahatsızdı. Ancak akla gelmeyecek bir hareket yaptı.

Önce ışıkları söndüren bu kişi, sonra torpil yaktı ve çocukların üzerine attı. Patlama sesini sitenin diğer sakinleri duydu, polise haber verdiler. Can kaybı ve yaralının olmadığı olayda, 10 çocuğun ailesi, polise giderek şikayette bulundu. O anları gören site yöneticilerinden 37 yaşındaki Volkan Çalışan güvenlik kameralarını izlediklerini anlattı. Onların gördüğüne göre patlayıcıyı atan karşı siteden biriydi.

Patlayıcının hedef aldığı çocuklardan biri olan 10 yaşındaki T.İ. de o anda yaşadıkları korkuyu şöyle anlatıyor:

”Karşı sitenin balkonundan patlayıcı bir madde geldi. Patlayıcı, kaçmasaydı arkadaşımın üzerine gelecekti. Çok korktuk. Gece uyamadık. Torpilin yanında patladığı arkadaşım şu an bahçeye inemiyor” diye konuştu.

Atılan patlayıcı maddenin kendisini ve arkadaşlarında paniğe neden olduğunu söyleyen 13 yaşındaki E.B.Ç. ”Voleybol oynuyorduk. Üstten patlayıcı madde geldi. Işık saçıp patladı. Korkudan elimiz, ayağımız titredi” diyor.

Soruşturma başlatan polis, olay anını görüntüleyen güvenlik kamerasına ulaştı. Görüntülerde, voleybol sahası yakınındaki apartmanın üçüncü katının ışıklarının sönmesinden bir süre sonra, yakılan torpilin atılma anı yer alıyor. Polisler torpili atan kişiyi arıyor.

İstanbul’da baba ve oğluna silahlı saldırı: Baba öldü, çocuk yaralı