Muş'ta piknik yapmak için Alparslan-1 Barajı gölü yakınlarında bir yere giden Karakaya ailesinden ikisi çocuk beş kişi gölde boğularak hayatını kaybetti. Köy muhtarı Ali Rıza Tekin, yaşamını yitirenlerle ilgili konuştu. 

Karakaya ailesi Muş’un Bostankent köyünde oturuyordu. Dün piknik için Alpaslan-1 Baraj Gölü’nün kıyısına giden aileden 13 yaşındaki Rabia Karakaya göle girdi. Göle girdikten bir süre sonra çırpınmaya başlayan Rabia’yı kurtarmak için önce yengesi 20 yaşındaki Fatma Hediye Karakaya, ardından ağabeyi 18 yaşındaki Yasin Karakaya, diğer ablası 20 yaşındaki Edanur Karakaya ve 15 yaşındaki Eylül Tekin sıraya suya girdi. Bir süre sonra beşi de suda kayboldu. Çevredeki vatandaşlar durumu fark ettikten sonra durumu jandarma ve AFAD’a bildirdi ve yardım istedi.

AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde çevredeki vatandaşların da yardımıyla Rabia, Yasin ve Edanur Karakaya ile Eylül Tekin’in cansız bedenini sudan çıkardı. Fatma Karakaya’nın cansız bedenine ilk seferde ulaşamayan ekipler geç saatlere kadar arama çalışmalarını sürdürdü. AFAD Su Altı Arama-Kurtarma, UMKE, jandarma, polis ve itfaiye, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Fatma Karakaya’nın cansız bedeni de bulunarak sudan çıkarıldı.

Rabia’yı kurtarmak için göle atladılar: Beşi de boğularak öldü

Trajik detaylar

Hayatını kaybeden aile üyelerinden Edanur Karakaya’nın nişanlı olduğu ve düğün hazırlıkları yaptığı, Fatma Hediye Karakaya’nın ise bir yıl önce düğün yaptığı ve sekiz aylık hamile olduğu öğrenildi.

Bostankent köyü Muhtarı Ali Rıza Tekin, köylerinde büyük bir yasın hakim olduğunu söyleyerek “Rabia suya giriyor, sonrasında peş peşe beraberindekiler onu kurtarmak için giriyor. Olay yerine gittiğimizde, yaptığımız çalışmalar neticesinde cansız bedenlerine ulaştık. 112 Acil Çağrı Merkezimizden yardım istedik. 4 kişiyi sudan çıkardık ancak Fatma Hediye Karakaya suyun altında kaldı. Dalgıçlar yardımıyla gece saatlerinde çıkarabildik. Cenazelerimizi Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırdık ve sonrasında köyümüzün mezarlığında defnettik.” şeklinde açıklama yaptı.

Ali Rıza Tekin ,“Edanur Karakaya nişanlıydı. Gelinimiz olan Fatma Hediye Karakaya ise 1 yıllık evli ve 8 aylık hamileydi. Toplam 5 canımız hayatını kaybetti. Ayrıca Rabia, Yasin ve Edanur kardeşlerin anneleri 2016 yılında hayatını kaybetmişti” dedi.

Şanlıurfa: Kanal ve göletlerde altı ayda 17 kişi boğularak hayatını kaybetti