Muğla'da boşanma aşamasındaki eşinin ailesinin evine giden Özcan Aybey,kayınpederi ve kayınvalidesiyle araya giren komşuları Muhammet Akbaba'yı tabancayla vurarak öldürdü.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dün saat 07.00 sıralarında 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey boşanma aşamasındaki eşi Nazlı Aybey’in babası Şükrü Aysu’nun evinin önüne gitti.

Tartıştılar. Sesleri duyan Aysu’nun eşi Adile Aysu da dışarı çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Evin yanındaki dükkanın sahibi Muhammet Akbaba da kavgayı önlemek için araya girdi.

Bu sırada Özcan Aybey yanındaki tabancayla kayınpederi Şükrü Aysu, kayınvalidesi Adile Aysu ve komşuları Muhammet Akbaba’ya peşpeşe ateş edip kaçtı.

O an evde bulunan ve silah seslerini duyan eşi Nazlı Aybey durumu 112’ye bildirdi. Sağlıkçılar Aysu çiftinin hayatını kaybettiğini belirlerken Akbaba ağır yaralı olarak Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak o da doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

İki kişiyi daha vurdu

Olay yerinden kaçan Özcan Aybey ardından husumetli olduğu Esat Ulu ve Serdar Genç’in yaşadığı eve gitti. Aybey kendisini elinde tabancayla görüp tartıştığı Ulu ve Genç’i de yaralayarak otomobiliyle kaçtı.

Ulu ve Genç ilçedeki bir özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Otomobili terk edilmiş halde bulundu

Polisler Aybey’in kaçtığı otomobili ormanda terk edilmiş halde buldu. Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırıp Özcan Aybey’i yakalayıp gözaltına aldılar.

İlk ifadesinde Aybey’in eşiyle problemler yaşadığını, sebebini kayınpederi ve kayınvalidesi olarak gördüğünü, kavga edince de sinirlenerek onları ve araya giren Muhammet Akbaba’yı vurduğunu söylediği öğrenildi.

Aybey çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.