Pendik'te bir kişi arkadaşını silahla vurdu, Şirinevler'de ise bir başka kişi yine arkadaş olduğu Ahmet Sevim'i defalarca bıçakladı. Şiddet olaylarında bir kişi ölürken diğeri hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

İstanbul’da bir haftada iki şiddet olayı da arkadaşlar arasında yaşandı. Bunlardan biri Pendik’teydi. Esenyalı Mahallesi’ndeki bir evde henüz kimliği öğrenilemeyen bir kişi arkadaşı Y.T. işe beraberdi. İddiaya göre uyuşturucu etkisinde olan kişi, Y.T.’yi başından vurarak yaraladı. Çevredekiler silah seslerini duyunca durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve olay yerine sağlık-polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri vurulan Y.T.’yi yaralı olarak Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Bu sırada silahlı saldırgan da polisler tarafından yakalandı.

Öldürüp inşaatın önüne attı

Diğer olay ise Şirinevler’de 16 Aralık’ta yaşandı. Ahmet Sevim ile Ramazan Nazlıcan arkadaşlardı ve bir otomobilde konuşuyorlardı. İddiaya göre iki arkadaş arasında burada kavga çıktı ve Ramazan Nazlıcan, Ahmet Sevim’i ensesinden, boğazından ve yüzünden bıçakladı. Daha sonra Ramazan Nazlıcan bıçakladığı arkadaşını da bu sırada kullandığı bıçağı da bir inşaatın önüne atıp kaçtı. Ağır yaralanan Ahmet Sevim burada öldü ve mahalleli tarafından bulundu. Haber verilmesi üzerine inşaatın önüne gelen sağlık ekipleri ölen Ahmet Sevim’i hastaneye kaldırdı. Polisler de Ramazan Nazlıcan’ın evine baskın yaptı ve katil zanlısını burada buldu. Ramazan Nazlıcan cinayet sırasında üstünde olan kıyafetlerini de çamaşır makinesine atmıştı.

Gözaltına alınan Nazlıcan’ın ifadesinde, Ahmet Sevim’le buluşarak bir konu hakkında tartıştıklarını daha sonra Ahmet Sevim’e ait olan bıçakla olayı gerçekleştirdiğini, daha sonra Ahmet Sevim’i ve olayda kullandığı bıçağı bir inşaatın önüne atarak kaçtığını söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nazlıcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhtar cinayetinde karar: Aynı aileden dört kişiye müebbet hapis