İstanbul, Başakşehir'deki sitelere hırsızlar dadandı. Gözlük ve şapka ile kamufle olan 3 kadın hırsız güvenlik kameralarına yansıdı. Önceki gün ise Adana'daki hırsız kızlar çetesi yakalanmıştı.

Adana’da 17 apartman dairesinden yaklaşık iki milyon TL’lik hırsızlık yaptıkları belirlenen 20 yaşındaki Elvan Ç., 20 yaşındaki Nazar G. Ve 13 yaşındaki B.Ç. sokakta yürürken yakalanmıştı. Bir hırsız kızlar çetesi de İstanbul’da görüldü.

İstanbul, Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de bazı sitelere son günlerde hırsızlar dadandı. İddiaya göre gözlük ve şapka takarak kendilerini gizleyen şüpheliler farklı noktalarda büyük sitelere girdi. Şüpheliler sitedeki binalara girdiklerinde asansörde yüzlerini kapatıyor, gözlerine kestirdikleri daire kapılarını zorluyordu. Nitekim komşusuna çay içmeye giden bir ev sahibi eve döndüğünde yatak odasının dağınık olduğunu fark edip evine hırsız girdiğini anladı, ama değerli eşyalarının çalınmadığını görüp rahat bir nefes alarak yine de site yönetimine başvurdu.

Durumu yönetime anlatan kadın güvenlik kameralarını incelendiğinde asansörde yüzlerini gözlük, şapka ve başörtü ile gizleyen üç kadının dairesinin olduğu kata geldiğini gördü. Ev sahibi değerli eşyalarının çalınmadığı gerekçesiyle polise başvurmak istemese de, aynı bölgedeki farklı bir sitede aynı hırsızların girdikleri bir daireden ziynet eşyaları ile evdeki değerli bazı eşyaları çaldığı öne sürüldü. Site yöneticileri  sakinleri tanımadıkları insanlara kapıyı açmamaları ve şüpheli hareketlerde bulunanları yönetime bildirmeleri için uyardı.

Çevre site sakinlerinden Uğur Yılmaz, “Genellikle başka semtlerden gelip hırsızlık yapıldığı söyleniyor. Sabah saatlerinde benim sporum olduğu için erken uyanıyorum. Yani bir şey bırakmasınlar hemen alıp götürüyorlar. Asansörlerde üstlerini değişiyorlar. Asansörlerin aralarını kamera görmediği için onları rahatlıkla yapıyorlar” diye konuştu.

Kızlar çetesinden iki milyonluk hırsızlık: Tutuklandılar