KYK yurtları skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Dün de Gaziantep’teki Abdulkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’nda asansör içinde 7 öğrenci varken 3.kattan bodrum kata, yurt müdürüne göre ‘hızlı iniş’ yaptı, öğrencilere göre ise düştü.

Üniversitelilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda skandallar art arda patlak veriyor.

Sadece 2 ay içerisinde KYK’larda yaşanan olayların sadece bazıları şöyleydi:

27 Ekim’de Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciası sonucu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. 30 Ekim’de Çorum’da asansörde mahsur kalan öğrencileri görevliler kurtarmıştı. 31 Ekim’de Ordu’da öğrenciler 4’üncü katta duran asansörden kendilerini dışarı attıkları anda asansör zemine çakılmıştı.

5 Kasım’da Muş’taki KYK’da öğrenciler yine asansörde saatlerce mahsur kalmıştı.

17 Kasım’da ise bu olaylar silsilesine bir yenisi eklendi. Ankara-Çubuk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör 3. kattan -1. kata düştü. Öğrenciler büyük korku ve panik yaşadı.

Dün de yeni bir KYK rezaleti daha yaşandı.

Hızlı iniş mi, düşüş mü?

Dün akşam saat 19.00 sularında Gaziantep’in İbrahimli ilçesinde bulunan Abdulkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’nda öğrenciler yine asansör paniği yaşadı.

İddiaya göre, asansörde bulunan 7 öğrenci, asansörün 3. kattan eksi 1’e hızlı inmesi sonucu büyük korku yaşadı.

“Hızlı inme” tabirini, olay yerine gelen yurt müdürünün kullandı, öğrencilerin ise olayı “bir düşüş” olarak tarif etti. Öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı videoda yurt müdürü olduğu öğrenilen kişinin “Olabilir böyle şeyler” dediği, asansörün yeşil etiketli (yani denetimleri yapılmış) olduğunu söylediği, paraşüt sistemi denen mekanizma nedeniyle bir arızada hızlı inişe geçtiğini anlattığı görüldü.

 

Yaşanan olayda bir öğrenci fenalaşırken, asansördeki kız öğrencilerin korku dolu anları kameralara yansıdı. Öğrencilerin ihbarı üzerine yurda 112 sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Fenalaşan öğrenciye sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti.

KYK asansöründe ölüme bir tutuklama daha