Son senelerde ‘bungalov’ denilen küçük evlerde yapılan tatiller çoğaldı. Birçok yerde ‘bungalov turizmi’ denebilecek düzeyde bir yoğunluk var. Bunda sosyal medyanın da etkisi büyük. Tabii bu ilgiye dolandırıcılar da kayıtsız kalmadı. Son aylarda farklı bölgelerden dolandırıcılık haberleri geliyordu. Tatile gitmek isteyenler, sosyal medyadaki profillere güvenip rezervasyon yaptırmak için para gönderiyordu. Ancak bu profiller sahte çıkıyordu.
Sakarya Sapanca’dan gelen dolandırıcılık haberinde ise konuşulan meblağ gerçekten de çok büyük. Burada da dolandırıcılar, sahte sosyal medya hesapları ve çarpıcı görseller kullanarak vatandaşları bungalov kiralama vaadiyle kandırdı. Daha sonra kapora ya da kiralama bedelini aldıktan sonra ise ortadan kayboldular.
Şikayetler artınca ekipler, aylar süren izleme ve incelemeler sonucunda çetenin yapısını çözdü. Sahte hesapların arkasında büyük bir ağ olduğunu, dolandırıcılık paralarının belirli kişilere aktarılıp hızla dağıtıldığını tespit eden polisler, şüphelilerin banka hesaplarında tam 153 milyon 256 bin 279 TL gibi büyük bir para hareketliliği olduğunu ortaya çıkardı.
Polis 22 Ekim’de düğmeye bastı. Aynı anda 14 farklı ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı ve 50 şüpheli gözaltına alındı. Cezaevinde başka bir suçtan yatan bir şüphelinin de SEGBİS üzerinden ifadesi alındı.
Gözaltındaki şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 25 Ekim’de adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerden 38’ini tutuklarken, 13 kişiyi adli kontrolle serbest bıraktı. Halen firari olan altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.