Bursa'da düşen eğitim uçağında öğretmen pilot Ünal Aster ile öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı öldü. İki çocuk babası Aster’in dansçı ve balet olduğu öğrenildi. Bir çocuk babası Nalcı’nınsa geriye ilk solo uçuşundan sonraki mutlu anları kaldı.

Bursa’da saat 08.10 sıralarında Bursa Yenişehir Havalimanı apronunda öğretmen pilot 61 yaşındaki Ünal Aster ile 42 yaşındaki öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı’nın iniş-kalkış çalışması yaptığı Fenix Havacılık’a ait TC-UDI kuyruk numaralı eğitim uçağı kalkıştan kısa süre sonra pistin yanındaki boş araziye düştü. Uçağın parçaları piste ve araziye yayılırken Ünal Aster ile Emir Gülal Nalcı hayatını kaybetti.

Bu arada kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde eğitim uçağının piste indikten sonra bir süre ilerleyip tekrar havalandığı ve dengesini kaybedip yan döndüğü görüldü. Uçağın sol kanadının acil iniş çalışması sırasında piste çarptığı ve uçağın takla attığı belirtildi. Kaza anında Aster’in uçağı uygun bir irtifada rölantiye alıp kontrolünü öğrencisine verdiğini belirten yetkililer “Stall (Perdövites) sonucu kazanın meydana gelme ihtimali yüksek. Her uçağın dizaynına göre havada tutunma sürati vardır. Eğer uçak hızı bu süratin altına düşerse uçağın kanadında oluşan kaldırma kuvveti uçağın ağırlığını kaldıramaz ve Stall meydana gelir. Düşmenin nedenin bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yolcunun yemeğinden fare çıkınca uçak acil iniş yaptı

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yenişehir Kaymakamı Osman Asan Canbaba da yaptığı açıklamada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yetkililerin ilçeye gelerek, incelemede bulunacaklarını, havalimanının faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Balet ve akrobasi pilotuydu

Kazayla ilgili soruşturma sürerken öğretmen pilot Ünal Aster ile öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı’nın cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi morguna oradan da otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Öğretmen pilot Ünal Aster

Ünal Aster’in 19 yaşında Kaan ve 16 yaşında Batu isminde iki oğlu olduğu ve 40 yıldır pilotluk yaptığı öğrenildi. Aster’in aynı zamanda dansçı ve balet olduğu, uçuş tutkusu nedeniyle pilotluk eğitimi aldığı ve akrobasi pilotu olduğu belirtildi. Soyadını Amerikalı dans ustası Fred Astaire’den esinlenerek alan Ünal Aster’in daha önce özel bir havacılık firmasında eğitim müdürü olarak görev yaptığı, 1,5 yıldır Fenix Havacılık’ta ders verdiği ve uçuş öğretmenlik eğitimi veren FI yetkisi belgesine de sahip olduğu öğrenildi.

Beş yıllık evliydi, bir kızı vardı

Öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı ise beş yıllık evliydi ve İpek isminde bir kız çocuğu babasıydı. Nalcı 17 Haziran 2020’de ilk solo uçuşunu gerçekleştirmişti.

Emir Gülal Nalcı’nın ailesiyle fotoğrafları ve ilk solo uçuşundan sonraki mutlu anları.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Uçuş Akademisi’nde ilk yalnız uçuşunu geçekleştirdikten sonra havacılık geleneği olarak pilotlar tarafından hortumla ıslatıldığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan Nalcı öğretmen pilot olmak için eğitim alıyordu.

Brezilya’da 61 kişiyi taşıyan uçak düştü, kurtulan yok