Bursa'daki bir okulda ders zili yerine Arapça ilahi çalındı. Memleket Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yasemin Soydan, konu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa İnegöl’deki Altıeylül Ortaokulu’nda ders zilinde ilahi çalındı ve bunun nedeninin de Mevlid Kandili için o güne özel uygulama olduğu öğrenildi. Memleket Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yasemin Soydan, o anları sosyal medya hesabından paylaştı ve ‘Arapça’ ilahi olduğunu iddia ettiği ders zili ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; resmi dilin Türkçe olduğunu vurgulayan Soydan, “26 Eylül 2023 tarihinde İnegöl ilçesi Altıeylül Ortaokulu’nda ders zili yerine ‘Arapça’ bir ilahi çalınmış olması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin laiklik ilkelerine ve Anayasamıza karşı bir davranış olarak kabul etmekteyim” dedi.

“Türk vatandaşı olarak hassasiyetimizin değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması için İnegöl Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum” diyen Soydan, bu konuda siyasi kimliğini öne sürmediğini, herhangi bir sivil toplum kuruluşunun desteğine de ihtiyaç duymadığını söyledi.

Soydan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Peki niçin yaptım? Öncelikle ülkenin ‘Araplaştırılma’ çabalarına karşıyım. Madem Mevlid kandilinde bir devlet okulunda zil ilahi çalabiliyor niçin Türkçe ilahi değil? Mevlid bile Türkçe okunurken neden ilahi Arapça?

O çocuklar bu anlamadığı dili neden dinlemek zorunda? Bugün buna göz yumulursa bir gün bir okulda başka bir müdür bir Hristiyan ilahisini İngilizce çalarsa ona da tepki gösterebilmek için yaptım.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dili Türkçedir. İsteyen istediği dili öğrenebilir öğretebilir. Ancak resmi kurumlarda anayasanın gereği laiklik ve resmi dil kuralına uyulmalıdır.”

Netflix’in ilk Arapça filmi muhafazakar Arapları kızdırdı