İstanbul'da Semih Çelik önce Ayşenur Halil'i öldürdü, yarım saat sonra da İkbal Uzuner'in kafasını kesip surlardan attı. Cinayetlerden sonra intihar eden katilin cenazesi iptal edildi ve bir yıl önce çektiği video ortaya çıktı.

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, saat 15:30 sıralarında önce Eyüpsultan’daki ailesinin evinde okul arkadaşı olan 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i bıçaklayarak öldürdü. Evde kimse yoktu çünkü ailesi kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkmıştı. Katil Semih, hiçbir şey olmamış gibi evden çıktı ve yarım saat sonra da eski sevgilisi olduğu iddia edilen yine 19 yaşındaki İkbal Uzuner’le Fatih’te buluştu. İkbal’i bıçak zoruyla Edirnekapı surlarına çıkaran katil Semih, kadını burada öldürüp parçalara ayırdı. Genç kadının başını surlardan atan katil daha sonra iple kendini burada asmaya çalıştı ama başaramadı, düşüp öldü.

Katil Semih aslında bu cinayetleri daha önceden planlamıştı. Çünkü evinde arama yapan ekipler, içinde kara kalemle çizilmiş parçalanmış insan figürleri olan bir defter buldu. Katilin, poliste 3 suç kaydı da vardı. Üstelik Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görmüştü. Beş kere yatırıldığı hastaneden nasıl taburcu edildiği bilinmiyor.

Bu cinayet planı anlık bir öfkeyle hazırlanmamıştı. Evdeki çizimlerin yanı sıra katilin bir yıl önce çektiği video da ortaya çıktı. İkbal’i öldürmeye aklına koymuştu aslında. Bu videoda Kendisinin öleceğini söyleyip yaşattıklarından dolayı İkbal’den de özür diliyordu ve daha önce de öldürmeyi denediğini itiraf ediyor, genç kadınla ‘özel olarak vedalaşmak’ istediğini söylüyordu.

Bundan sonra korkmasına gerek olmadığını, konuyu tamamen kapattığını söyleyen katil, bir de İkbal’in yaşamının devamının güzel geçmesini diliyordu. Ancak bunları söylediği videoyu çekmeden bir gün önce İkbal’i yine öldürmeye çalışmıştı. Öldürürken yapacağı vahşeti de anlatıyor ve bunları zaten İkbal’in bildiğini söylüyordu:

“Dün beni gördüğün gün, seni öldürmeye gelmiştim. Bu hayattan çıkarken can almak istiyorum. Bu insanın sen olmasını istiyorum. Bu insanın sen olması daha değerliydi. Bekledim apartmanın altında seni bekledim. Takip ettim saatlerce. Normal bir gün olsaydı ölmüş olacaktın. Tanrı o kadar yardım etti ki. İyi ki olmadı böyle bir şey ve vazgeçtim. Seni öldürürsem diğer tarafta peşimi bırakmayacaksın. Diğer tarafta canlı bir insan olarak peşimi bırakmayacaksın. O yüzden tek başıma gideceğim. Kimseyi öldürmeden.”

Bugün iki kadın toprağa verildi ama katilin cenazesi iptal edildi. İkbal Uzuner için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye acılı ailesi, İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda insan katıldı. Ayşenur Halil için de Gaziosmanpaşa Pazariçi Mahallesinde bulunan Saadet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Onun cenazesine de çok sayıda insan akın etti.

Katil Semih’in cenazesinin iptal sebebiyse ‘güvenlik’ oldu.

Semih’in babası, Ayşenur Halil’in ölen oğlunun eski kız arkadaşı, İkbal Uzuner’in ise okul arkadaşı olduğunu söyledi. AA’ya göre ise Uzuner katilin eski sevgilisiydi. Baba, oğlunun daha önceden de psikolojik sorunlarının olduğu, hastanede tedavi gördüğünü söylemişti.

İstanbul’da dehşet günü: İki genç kadını art arda vahşice öldürdü