Samsunlu kıskanç koca, boşandığı karısıyla ilişkisi olduğunu düşündüğü kişiye içi bomba düzenekli sandık yolladı. Jandarma kontrolunda açılan sandık patladı, sandığın gönderildiği kişiyle babası ve 5 jandarma görevlisi yaralandı.

Türkiye’de kadına karşı şiddet olayları genellikle sokak ortasında kurşunlama, bıçaklama gibi kanlı metotlar kullanılıyor ama önceki gün Tokat’ın Erbaa ilçesinden gelen bir haber, kadına karşı şiddetle yeni bir aşamayı temsil ediyor.

Olay önceki akşam saat 21.30 sıralarında Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesinde meydana geldi. Ahmet Karaçoban (63) ile oğlu Sefa Can Karaçoban (29) jandarmaya bağ evlerinin bahçesinde kendilerine ait olmayan bir sandık bulunduğunu haber verdi.

Bölgeye jandarma ekipleri gitti, içinde piknik tüpüne bağlı el yapımı patlayıcı olan sandık büyük bir gürültü ile patladı. Olayda Sefa Can Karaçoban ve babası Ahmet Karaçoban ile askerler Muhammed Avcı (25), Mustafa Evkay (32), Burak Muslurget (30), Alperen Songül (28) ve Sezer Ertürk (28) ağır yaralandı.

Yaralılar hastanelere kaldırılırken soruşturma başlatan jandarma ekipleri olayla ilgili İsmail G. ve arkadaşı Turgay Ö.’yü Samsun’da gözaltına aldı.

İddiaya göre Samsun’da otel işleten İsmail G. şiddetli geçimsizlik nedeniyle iki yıl önce eşi F.G.’den ayrılmış, genç kadın baba ocağı olan Tokat’ın Erbaa İlçesi’ne dönmüştü.

Yine iddiaya göre güvenlik görevlisi olarak çalışan Sefa Can Karaçoban ile F.G. isimli kadın arasında geçen yıl yakınlaşma başladı.

Sabah’tan Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre bu ilişkiyi öğrenen İsmail G. önceki gün Samsun’da bir arkadaşıyla bombalı düzenek hazırlayarak Tokat’ın Erbaa ilçesine geldi.

‘Sana çeyiz sandığı hazırladım’

Bir sandığa yerleştirdiği bombayı Sefa Can Karaçoban’ın (29) babasına ait bağ evinin önüne bırakan İsmail G. ve arkadaşı ormana saklanarak Sefa Can Karaçoban’a telefon açtı.

Sefa Can Karaçoban’a “Sana güzel bir çeyiz sandığı hazırladım, bağ evine bıraktım” diyen İsmail G. telefonu kapattı. Sefa Can Karaçoban ve babası bağ evine doğru yola çıkarken yolda uygulama yapan Jandarma ekibini görüp yardım istedi.

Bağ evinde çeyiz sandığı açıldığı sırada korkunç bir patlama oldu. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada “Durumu ağır olan iki yaralımız Tokat Devlet Hastanesi’nde. Bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi” dedi.