Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın odasında ateş eden Fevzi Polat hakkında iddianame hazır. Polat’ın "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından toplamda 9 yıl 9 aydan 19 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Müteahhit Fevzi Polat 5 Temmuz’da randevu alarak Maltepe Belediyesi binasına gitti. Başkan Ali Kılıç’ın odasına giren Polat ruhsatsız silahıyla ateş açmıştı. Odadan çıkıp kaçmak isteyen Fevzi Polat’la koruma polisi arasında 8. katta başlayan kovalamaca karşılıklı ateş edilerek 5. kata kadar sürmüş, diğer çalışanların da müdahalesi ile saldırgan Fevzi Polat yakalanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede olay günü Fevzi Polat’ın ilk olarak üzerinde silah olmadan x-ray cihazından geçtiği, bir süre sonra protokol kapısından çıktığı anlatıldı. Şüpheli Fevzi Polat’ın silahını aldıktan sonra x-ray cihazı bulunmayan protokol girişinden arama yapılmadan geçtiği, belediye başkanı ile görüşmek için odasına girdiği ve bir süre görüştükten sonra çıktığı, şüpheli tekrar görüşmek için başkanın odasına girdiğinde taraflar arasında tartışma çıktığı belirtildi.

Maltepe Belediyesi’ndeki silahlı saldırganın ilk ifadesi

Öldürme saikiyle hareket etti

İddianamede tartışma sonrasında şüphelinin ruhsatsız silahını belediye başkanına öldürme saikiyle doğrultup iki el ateş ettiği, belediye başkanının silah ateşlendiği anda şüphelinin koluna yaptığı müdahale neticesinde isabet almadığı yer aldı. Odadan gelen silah sesleri sonrasında içeri giren polis memuruna da silah doğrultan şüphelinin polis memurunu “uzaklaş hepinizi vururum” diye tehdit ettiği, özel güvenlik görevlilerinin müdahil olması sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Oğlun yanlış yapıyor, benim rakiplerimle hareket ediyor

Şüpheli Fevzi Polat ifadesinde Ali Kılıç’ı 8-9 yıldır tanıdığını, belediye başkanı adayı olduğunda kendisinin de Maltepe Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğunu, sonrasında ilçe yöneticiliğini yaptığını, belediye başkanını maddi manevi desteklediğini, 2022 yılında parti görevinden istifa ettiğini, olay tarihinden 2-3 ay önce Ali Kılıç ile karşılaştıklarında kendisini görüşmek üzere davet ettiğini söylemiş. Fevzi Polat ifadesinin devamında Ali Kılıç ile makamında görüşme yaptıklarında Kılıç’ın kendisine hakaret ettiğini, neden kendisine soğuk davrandığını sorduğunda başkanın “oğlun yanlış yapıyor, rakiplerimle hareket ediyor” dediğini, bu nedenle tartıştıklarını söylemiş. Başkanın kendisini kovduğunu, bir süre sonra tekrar görüşmek üzere gittiğinde yine tartıştıklarını, başkanın yine hakaret ettiğini ve odadan dışarı atmak üzere kolundan tuttuğunu, aşağılanmaya maruz kaldığı için de belindeki silahı çıkartarak eşyalara doğru 2-3 el ateş ettiğini, sonraa dışarı çıkıp kaçmaya başladığını anlatmış.

Soruşturma kapsamında kolluk birimlerine ulaşan bir ihbarda ise şüphelinin başka kişilerce azmettirildiği iddia edilmiş.  İddianamede Asayiş Büro ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ayrı ayrı yapılan araştırmalarda ihbarın doğruluğuna ilişkin bir tespit yapılamadığı yer alıyor.

İddianamede şüphelinin belediye başkanı Ali Kılıç’ın odasında yaşanan tartışma sonucunda yanında bulunan ruhsatsız silahını Ali Kılıç’ı öldürme kastıyla doğrultarak ve iki el ateşleyerek kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği, odadan çıktıktan sonra polis memuruna görevi gereği yaptığı müdahaleye karşılık şüphelinin silah doğrultup “uzaklaş hepinizi vururum” şeklinde tehdit içeren sözlerinin görevini yapmasına engellemeye yönelik olduğu belirtiliyor.

Toplam 10 yıl 6 aya kadar hapis istemi

İddianame şüpheli Fevzi Polat hakkında belediye başkanı Ali Kılıç’a yönelik “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve polis memuruna yönelik “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 9 yıl 9 aydan 19 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılma talep ediyor.

Kadıköy’den sonra Maltepe Belediyesi’ne rüşvet operasyonu