İYİ Partili Gülüç Belde Belediye Başkanı ve oğlu Zonguldak Ereğli'deki otobüs terminalinde husumetli oldukları baba ve oğluna saldırdı. Daha önce cinsel saldırı suçundan ceza alan başkan bu kez de şiddet olayına karışarak gündeme geldi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi 18 Eylül günü Gülüç Belde Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş ve oğlu Necmi Demirtaş’la yıllardır süren bir husumetin tırmanma anlardan birine tanık oldu. Olay Ereğli şehirlerarası otobüs terminalinde yaşandı. Baba-oğul terminalde Abdurrahman G. ve babası Oğuz G. ile karşılaşınca uzun zamandır biriken öfke ve anlaşmazlık yüzeye çıktı. Sözlü tartışmalar hızla fiziksel çatışmaya dönüştü.

Başkan Demirtaş ve oğlu Necmi terminale belediye işleri için gitmişti ancak karşılaştıkları baba-oğul tüm gündemi değiştirdi. Yıllardır bir türlü çözülemeyen anlaşmazlık bu kez fiziksel kavgaya dönüştü. O anlar terminalin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Necmi Demirtaş sadece 19 yaşında olan Abdurrahman G.’ye yumruk ve tekme ile saldırdı, babası Oğuz G.’ye de müdahale ederek ona da şiddet uyguladı. Görüntülerde özellikle Necmi’nin Abdurrahman’a saldırdığı, babası Oğuz’un da yardıma koşarken Demirtaş’ın şiddetine maruz kaldığı açıkça görüldü.

Güvenlik kamerası her şeyi kaydetti

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Abdurrahman G.’nin yere düşmesinin ardından da dövtldüğüdikkat çekti. Terminaldeki görevliler duruma müdahale etmekte zorluk çekerken ortalık bir anda savaş alanına döndü. Olay baba-oğulun ciddi şekilde yaralanmasıyla sonuçlandı. Hemen olay yerine çağrılan ambulansla Oğuz G. ve Abdurrahman G. hastaneye kaldırıldı. Başkan Demirtaş ve oğlu Necmi ise terminalden hızla uzaklaştı.

Şikayet üzerine gözaltı

Hastaneye kaldırılan baba-oğul saldırıdan sonra başkan ve oğlu hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Mustafa Gökhan Demirtaş ve oğlu Necmi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Ancak kısa süre sonra serbest bırakıldılar. Olay Gülüç beldesinde büyük yankı uyandırdı, başkanın geçmişindeki bir başka karanlık olay da yeniden gündeme geldi.

Cinsel saldırıdan ceza almıştı

Mustafa Gökhan Demirtaş belediye başkanlığı döneminde sadece siyasi tartışmalarla değil, kişisel skandallarla da anılmıştı. Daha önce belediyede çalışan bir kadın personele cinsel saldırı suçlamasıyla karşılaşan Demirtaş mayıs ayında Ereğli 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezaya gerekçe olarak Demirtaş’ın ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak cinsel saldırıda bulunması’ gösterilmişti. Yargı sürecinde Başkan Demirtaş’ın cezası geleceği üzerindeki olumsuz etkiler göz önünde bulundurularak indirilmişti. Ancak son olay Demirtaş’ın geçmişte işlediği suçlara bir yenisini ekledi.