Kahramanmaraş’ta çoban Nail Y. içki almak istemediği gerekçesiyle iki kız kardeşin acımasız saldırısına uğradı. Olay anını videoya çeken kardeşler jandarma tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde dehşet dolu olay akşamı kabusa çevirdi. Çobanlık yapan 45 yaşındaki Nail Y. iki kız kardeşin saldırısına uğradı. İçki almak istemediği gerekçesiyle sopayla dövülen engelli Nail Y.’nin başından yaralandığı anları kardeşlerden biri kayda aldı. Bu şok edici olayın sonunda 23 yaşındaki Seçil G. ve 17 yaşındaki kız kardeşi M.G. tutuklandı. Ancak hikayenin ardında daha fazlası vardı.

İddiaya göre Seçil G., çoban Nail Y.’nin yanına geldi ve ondan Akifiye Mahallesi’ne gidip kendisine içki almasını istedi. Ancak Nail Y. talebi geri çevirdi. Beklemediği bu cevap Seçil G.’yi çileden çıkardı ve ansızın çobana saldırdı.

Öfkesine hakim olamayan Seçil, Nail Y.’yi önce tokatladı, ardından eline aldığı sopayla defalarca vurmaya koyuldu. O sırada küçük kardeşi M.G. de cep telefonuyla bu anları kaydediyordu. Nail Y. can havliyle “Allah’ını seversen vurma” diyerek yalvarırken Seçil G.’nin sopası durmak bilmedi.

Sosyal medyada yayılan video kaydında Seçil G.’nin çobanı acımasızca döverken türkü söylediği, hatta ara ara oynamaya başladığı görülüyordu. Kardeşi M.G.’nin de ablasına “Bacaklarına vur, Seçil, bacaklarına vur” diyerek yönlendirme yapması saldırıdaki soğukkanlılığın göstergesiydi. En korkutucu anlardan biri Nail Y.’nin kafasından kan akmaya başladığında yaşandı. Seçil G. kardeşine “Bak, beyni kanıyor. Yaklaştır kamerayı, arkadaşlar Nail ağabeyimizin kafası kanıyor” diyerek olayı adeta gösteriye dönüştürmeye çalıştı.

‘Hem dövdüler, hem küfrettiler’

Saldırının ardından Seçil G. ve kardeşi M.G. olay yerinden uzaklaştı. Çaresiz kalan Nail Y. güçlükle evine ulaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Hemen bölgeye gelen jandarma ekipleri Nail Y.’nin şikayetini aldı ve iki kız kardeşi gözaltına aldı. Başından ciddi şekilde yaralanan çoban Andırın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve darp raporu aldı.

Olayın izleri sadece bedensel değildi; yaşadığı korku ve çaresizlik Nail Y.’nin ifadelerine de yansıdı. Soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadede “Beni hem dövdüler hem de küfrettiler. Karşılık veremedim. En son kafama vurduklarında sopa ikiye bölündü. Evime zor ulaştım, bayağı dövdüler” dedi.

Gözaltına alınan Seçil G. ve kardeşi M.G. jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme iki kardeşi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Olay kısa sürede sosyal medyada da yayılınca toplumun büyük tepkisiyle karşılaştı.

Yerlikaya: Bu şiddet kabul edilemez

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada bu saldırıya sert tepki gösterdi.

Yerlikaya olayın asla kabul edilemez olduğunu vurgulayarak “Vatandaşımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez” dedi. Bakan güvenlik güçlerinin olaya hızla müdahale ettiğini ve saldırganların adalete teslim edildiğini belirtti:

“20 Eylül 2024 Cuma günü N. Y. adlı 45 yaşındaki çobanlık yapan bir vatandaşımız, (köyünde engelli olarak bilinen) Kahramanmaraş Andırın ilçemiz Akifiye Jandarma Karakol Komutanlığına başvurarak sürüsünü otlatırken sopa ile darp edildiğini beyan etmiştir. Sosyal medyada yer alan görüntüler güvenlik güçlerimizce de incelenmiş ve darp eden şahısların M. G. ve S.G. oldukları tespit edilmiştir. Her iki şahıs da yakalanmıştır. Şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir.”

Şiddet sarmalı: Oto galericiler, müteahhidi dövüp senet imzalattı

İçişleri Bakanına bireysel silahlanma ve şiddet soruları