Annesini boğazını keserek öldürmüştü. Vahşetin sebebi pes dedirtti. Katil Doğukan D.'nin öldürmeden önce annesine "Sen benden boş yere dört tüp kan aldırdın. Ben de senin dört tüp kanını akıtacağım, eve gel" dediği ortaya çıktı.

Bodrum’da yaşayan Figen Bezmez geçen yıl 24 Kasım’da, saat 18.00 sıralarında boşandığı eşinden olan oğlu Doğukan D.’nin kendisini çağırması üzerine Umurça Mahallesi Yaka Sokak’taki evine gitti. Oğluyla tartıştılar. Kapıyı kilitleyen Doğukan D. annesini dövüp bıçakla saldırdı.
Figen Bezmez boğazı ile vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Güçlükle kilitli kapıyı açarak dışarı çıkan Bezmez evin bahçesinde düşüp hayatını kaybetti. Polis tarafından gözaltına alınan Doğukan D. bir gün sonra tutuklandı.
Soruşturmanın ardından Doğukan D. hakkında ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın yakınına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İki sayfalık iddianamede Figen Bezmez’in Doğukan D. istemediği için olayın yaşandığı tarihe kadarki bir ay boyunca çocuklarıyla aynı evde değil otelde kaldığı, yemek ve temizlik işleri gibi ihtiyaçları için ara sıra eve gittiği kaydedildi. Bezmez’in küçük oğlu E.D.’nin ise gündüzleri annesinin yanına gittiği, gece de uyumak için ağabeyinin yanına geldiği belirtildi.
İddianamede Figen Bezmez’in olaydan bir gün önce spor salonunda başı döndüğünü anlatması üzerine oğlu Doğukan D.’ye sağlık ocağına gidip D vitamini değerlerini kontrol ettirmek için kan tahlili yaptırma teklifinde bulunduğu ifade edildi. Doğukan D.’nin annesinin bu teklifini kabul edip kan verdiği, ardından da tahlil sonuçlarıyla birlikte eve döndükleri belirtildi. Daha sonra yaşananlara iddianamede şöyle yer verildi:
“Tahlil sonuçlarında ‘D’ vitamini değerlerinin olmadığını gören Doğukan D. sinirlenip annesine bağırmaya başladı. Bezmez bunun üzerine tekrar sağlık ocağına gitti. Figen Bezmez bir süre sonra oğlunu telefonla arayıp sağlık ocağında ‘D’ vitaminine bakılmadığını söyledi. Bunun üzerine Doğukan D.’nin ‘Sen benden boş yere dört tüp kan aldırdın. Ben de senin dört tüp kanını akıtacağım, eve gel’ dediği belirtildi.
Oğlunun durumundan endişelenen Bezmez otele gelip küçük oğlu E.D. ve otel çalışanı bir kadınla oğlunun yaşadığı eve gitti. Ancak Doğukan D. sadece annesini eve aldı, yumruklayarak dövdü, ardından da kapıyı kilitledi. Bu sırada Bezmez ‘Kapıyı aç, kilitleme ne olursun, yapma oğlum, özür dilerim’ dedi. O sırada oğlu E.D ile otel çalışanı kadın kapıyı açmak için çalıştı. Kapının bir anda açılmasıyla Figen Bezmez boğazı kesik halde dışarı çıktı ve evinin önüne yığılarak olay yerinde yaşamını yitirdi.”
İddianamede Bezmez’in otopsi raporu da yer aldı. Raporda Figen Bezmez’in boyun bölgesinde 4, 7 ve 15 santimetre olmak üzere üç farklı kesi olduğu belirtildi. Doğukan D.’nin emniyette suçunu kabul ettiği, ancak tutuklama safhasında çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullandığı da iddianameye girdi.

Gardiyan barışmak istemeyen eski eşini katletti: Boğazını kesip bıçaklamaya devam etmiş