Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Defne Devlet Hastanesi'nin tartışma yaratan temel atma töreninin ayrıntılarını 10 Haber'e anlattı. Törene davet edilmediğini söyleyen İbrahim Güzel, "Törenden sonra gittiler, gece yeniden çalışmaya başladılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Hatay’ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı. Sosyal medyada hastane temel atma töreni sonrası paylaşılan fotoğraf ise tartışma yarattı. Fotoğrafta, beton dökülen alanın aslında temel olmadığı, küçük bir alanın demirlerle çevrildiği ve etrafında başka bir şey olmadığı görüldü.

Sosyal medyada tartışılan fotoğraf karesi

10 Haber, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’e ulaştı.

Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine davet edilmediğini söyleyen CHP’li Başkan İbrahim Güzel, “Törenden sonra zabıtalarımız temel atılan bölgeye gitti ve sosyal medyada tartışılan o kareyi fotoğrafladı. Ne yazık ki törenden sonra her şey toplanmıştı” dedi.

Ancak, İbrahim Güzel’in açıklamasında dikkat çeken bir ayrıntı var.

İbrahim Güzel, sorumuz üzerine “Gece saatlerinde çalışmaların yeniden başladığını gördük, bir kaç saat sonra yeniden çalışma başladı. Ama tören sonrası her şeyin kaldırıldığını bizzat personelimiz tespit etmişti” diye konuştu.

İbrahim Güzel’in açıklamasında dikkat çeken ayrıntı şu; tören sonrası fotoğraf karesi sosyal medyada tartışılmaya başlamıştı. Yani, eleştiriler sonrası, çalışmaların geç saat olmasına karşılık yeniden başlatıldığı anlaşılıyor.

CHP heyeti 4 belediyesindeki sorumluları araştıracak