Gaziantep'te bir derin dondurucuda ölü bulunan Lina bebeğin davasının ilk duruşması bugün görüldü. Duruşma 19 Eylül saat 09.30'a ertelenirken bebeğin babasının avukatları davayı takip edeceklerini söyledi.

Gaziantep’te Lina bebek bir iş yerindeki derin dondurucuda polis ekipleri tarafından geçen yıl ölü bulunmuştu. Bebeğe yapılan otopside çocuğun vücudunda sigara, ısırık ve darp izleri tespit edildi. Olaya ilişkin Muhabbet Toz ile Mehmet Aksu tutuklanmış ve ısırık izlerinin de Aksu’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Muhabbet Toz ilk ifadesinde Mehmet Aksu ile aynı şeyleri söylese de cezaevindeyken yeni bir ifade vermişti. Aksu, çocuğun Mehmet Aksu’nun tokat atması sonucunda öldüğünü iddia etmişti. Ancak ilk ifadesinde çocuğu düşürdüğünü savunuyordu. Lina’nın bu iki sanıkla tanışmasının ise annesi Melissa İlhan’ın çocukluk arkadaşı Muhabbet Toz’un yanına taşınmasıyla başladığı öğrenildi.

3 yaşında dondurucuda ölü bulunan Lina’nın davası bugün: ‘Çocuğumuz artık huzur bulsun’

Dün olaya ilişkin ilk duruşma görüldü ve sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşma 19 Eylül saat 09.30’a ertelenirken sanıkların da tutukluluk haline devam kararı verildi. Davanın takipçisi olan UCİM’in genel başkanı Saadet Özkan, duruşma bitiminde basın açıklaması yaptı ve daha önce hastaneye gittiğinde alınmayan tedbirlere tepki gösterdi. UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, davayı takip edeceklerini söyledi ve anne Melissa İlhan’ın ihmali nedeniyle yargılanması gerektiğini söyleyerek avukatların da bunu istediğini belirtti.

Sokaktaki cinayetin arkaplanında uyuşturucu çıktı