Ankara'da dokuz kişinin hayatını kaybettiği yolcu otobüsü kazasının ön raporuna göre kazada ölen şoför Çetin Karayel şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmedi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden İzmir’e gitmek üzere yola çıkan Çetin Karayel’in kullandığı Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü 9 Ağustos Cuma günü Ankara-Eskişehir arasındaki E-90 kara yolunun Olukpınar Köyü mevkisinde kontrolden çıktı. Otobüs üst geçidin beton ayaklarına çarptı. Kazada otobüs şoförü Çetin Karayel ile birlikte 59 yaşındaki Fezile Baydar, 28 yaşındaki Suna Yaşar Bilgi, 31 yaşındaki Dilan Bayar, 49 yaşındaki Ayşan İlman, dokuz yaşındaki Elif Mira İlman, 54 yaşındaki Satı Polat, 32 yaşındaki Mahmut Esin ve 10 yaşındaki Muhammet Ozan Bayar hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan ikisinin yoğun bakımda, yedisinin hayati tehlike altında olduğu, diğer yaralılardan bir kısmının ayakta tedavi edildiği, bir kısmının da tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Yolcu otobüsünün yedek şoförü Burak D. ve muavin Muhammet K. tedavinin ardından taburcu edildi.

Bir otobüs kaza yaptı, Pendik’te mahallenin hayatı değişti

Kazayla ilgili rapor üç gün sonra çıktı. Raporda şoför Çetin Karayel’in şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmediği ve doğrudan kazaya etkisi olduğu belirtildi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında bilirkişi heyeti kazaya ilişkin ön raporu hazırladı. Makine mühendisi, elektrik mühendisi ve trafik bilirkişisinden oluşan beş kişilik heyetin ön raporu Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Raporda Plaka Tanıma Sistemi ve Elektronik Denetleme Sistemi kayıtlarının incelendiği, bu aşamada otobüste teknik arıza ve kusur görülmediği, buna ilişkin inceleme detayının asıl raporda yer alacağı belirtildi. Raporda otobüsün Doğubayazıt çıkışından kazanın olduğu Olukpınar mevkisine kadar olan kayıtları ve durakladığı dinlenme tesislerindeki görüntülerinin detaylı şekilde incelendiği anlatıldı.

Ankara’da son olarak Mevlana Bulvarı, Armada AVM ve Temelli Karakolu güzergahında görüntüleri incelenen otobüsün son olarak kazadan 10 dakika önce 04.50 sıralarında görüntülendiği bilgisi raporda yer aldı. Raporda kazada ölen şoför Çetin Karayel’in şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmediği ve doğrudan kazaya etkisinin olduğu belirtildi. Bilirkişi heyeti asıl raporu ayrıntılı incelemeden sonra savcılığa sunacak.

Otobüs şafak sökerken düz yolda köprü ayağına çarptı: Fren izi yok