Önceki gün İstanbul Beyoğlu'nda görevinin başındaki polis memurunu ensesinden yaralayan biri, dün de Konya'da sinir krizi geçirip yine görevindeki polis memurunu sırtından bıçaklayan bir başkası. Her iki saldırgan da yakalandı.

Beyoğlu’nun en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi’nde sokak ortasında önceki gün bir polis memuruna yapılan saldırının şoku henüz atlatılamamışken dün de Konya’nın Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren bir kişinin ihbar üzerine evine gelen polis memurunu sırtından bıçakladığı haberi geldi.

Saat 11.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Bayramoğlu Caddesi’nde meydana gelen olayda psikolojik sorunları olan oğullarının sinir krizi geçirdiğini ifade eden aile 11 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı ve yardım istedi. Yardım çağrısıyla olay yerine sağlık ekipleriyle birlikte polis de gitti.

O sırada psikolojik rahatsızlıkları olduğu belirtilen kişi yani 29 yaşındaki E.K. elindeki bıçakla ekiplere saldırdı ve Mustafa Topuz isimli polis memurunu sırtından yedi kez bıçaklayarak ağır yaraladı. Bunun üzerine başka bir polis tarafından vurulan saldırgan etkisiz hale getirildi.

Polis memuru ve saldırgan ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Topuz’un durumunun ağır olduğu aktarıldı.

E.K.’nın polis memuru Mustafa Topuz’a saldırdığı anlar evin güvenlik kamerasına yansıdı.

E.K.’nın 33 suç kaydı olduğu tespit edildi.

İşte o görüntüler:

Bakan Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hastayla ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır” açıklaması yaptı.

İstiklal Caddesi’nde polise bıçaklı saldırı