Eski eşi tarafından tabancayla vurulup ağır yaralanan Özge Polat'ın ablası 'can güvenliğimiz yok' dedi. Polat'ın eski eşi hakkında daha önce uzaklaşma kararı aldığı öğrenildi.  

Türkiye’de her yerden kadın cinayetleri haberi gelirken bu haberlere bir gün konu olmak istemediği için her gün ülkenin başka bir yerinde sesini duyurmaya çalışan kadınlar adeta yardım çığlığı atıyor.

Dün Samsun’da Songül Özker kardeşinin eski nişanlısının kendilerine hayatı dar ettiğini söylemiş, Samsun Adliyesi’ne giderek can güvenliği olmadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yapmıştı.

Can güvenliklerinin olmadığını, üç aydır dışarı çıkamadıklarını söyleyen Özker “Şahıs koruma ve uzaklaştırma kararı alınmasına rağmen dün gece evimin önündeki aracıma başka bir araçla geri geri gelip çarparak zarar verdi. Üç aydır evden dışarı çıkamıyoruz. Ben işe gidemiyorum ve çocuklarım okula gidemiyor. Bu şahsın tutuklanması için ölmemiz mi lazım?” demişti.

Bugün de İzmir’de eski eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Özge Polat’ın ablası Özlem Polat “Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kardeşime bunu yapan kişi bir an evvel yakalansın, adalet yerini bulsun, hepimiz rahat edelim” dedi ve yardım istedi.

İşe gitmek üzere evden çıktı, eski eşi vurdu

Dün 06.30 sıralarında İzmir Güzeltepe Mahallesi 8424 Sokak’ta meydana gelen olayda iki çocuk annesi Özge Polat işe gitmek için evinden çıktı. Bu sırada karşısına bir buçuk yıl önce boşandığı eski eşi Serkan Y. çıktı. Yanındaki tabancayla Polat’a art arda ateş eden Serkan Y. olay yerinden kaçtı. Ensesinden ve karnından yaralanan Polat kanlar içinde yerde kaldı.

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi süren Polat’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Daha önce uzaklaştırma kararı verilmiş

Olayın ardından kaçan Serkan Y.’yi yakalamak için polis çalışma başlattı, Polat eski eşi hakkında daha önce birçok kez şikayette bulunduğu, hatta ve hatta Serkan Y.’nin eşini yaraladığı ve çocuğunu alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklandığı, bir ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu öğrenildi.

Serkan Y.’nin serbest kaldıktan sonra Özge Polat ve ailesini öldürmekle tehdit ettiği, genç kadının şikayeti üzerine de hakkında iki ay uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı.

‘Kapının önüne kadar geliyordu’

Hastanedeki tedavisi süren Özge Polat’ın  ablası Özlem Polat “Sürekli tehdit ediyordu. Olayı haber alınca kız kardeşimi vurduğunu düşündüm. Olay yerine koştuk. Kardeşim kanlar içinde yerde yatıyordu. Birisi kanamayı durdurmak için yarasına müdahale ediyordu. Onu kanlar içinde görünce ne yapacağımızı bilemedik” dedi.

Kız kardeşinin daha önce birçok kez polise gidip şikayetçi olduğunu söyleyen Özlem Polat sözde bu kişinin uzaklaştırması olduğunu, ancak hiçbir faydası olmadığını söyledi:

“Kapının önüne kadar geliyordu. Evliyken de bu kişi pisliğin tekiydi. Sürekli küfrederdi. Herkes bütün mahalle bilirdi bunu. Kız kardeşimi darbettiği için cezaevine girdi. bir ay hapis yattı.”

Kızı annesinin ne halde olduğunu bilmiyor

Endişeli olduklarını söyleyen abla Polat “Şu an bu kişi kayıp. Nerede olduğu belli değil. Tedirginiz. ‘Bir şey yapar’ diyerek çocukları okula gönderemiyoruz. Kız kardeşimi sürekli tehdit ediyordu. Ama iki yıldır bir şey yapmadı. O nedenle ‘yapmaz’ diye düşünüyorduk. Sonrasında kardeşimi vurdu. Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kardeşime bunu yapan kişi bir an evvel yakalansın, adalet yerini bulsun hepimiz rahat edelim. Kız kardeşim şu an hastanede yoğun bakımda canıyla cebelleşiyor. Durumu kötü. Perişan olduk. 16 yaşındaki oğlu biliyor ama 10 yaşındaki kızına henüz gerçeği söylemedik. Kızına ‘Baban anneni vurdu, hastanede can çekişiyor’ diye nasıl söyleriz” dedi.

Özge Polat’ın amcası72 yaşındaki Hüseyin Polat da “Serkan sonradan öğrendiğim kadarıyla psikopat biriymiş. Geçimsiz, eziyet eden biri. Bir an evvel yakalanıp, adalete teslim edilmesine istiyoruz. Tedirginiz. Eski eşine zarar veren başkasına da verir. Bir an evvel yakalanması lazım” diye konuştu.

Eski eş dehşeti yine can aldı: Onun hakkında da uzaklaştırma kararı vardı