Yargının içinde bulunduğu durumu gösteren bir haber iki gündür gündemdeki yerini koruyor. Önce Edirne’de, sonra Adana’da Asliye Ceza Hakimi olarak görev yapan Gül Altınok, son olarak Hakimler Savcılar Kurumu tarafından meslekten ihraç edildi. Hakim Gül Altınok’la ilgili iddiaların bir bölümü davaya dönüştü, bir bölü için ise savcılıklarda soruşturmalar devam ediyor. İddiaların içinde yok yok. Rüşvet almaktan evlilik dışı ilişkiler yaşamaya, tehditten soruşturmaya müdahale etmeye kadar pek çok şey.
En son Adana’da Asliye Ceza Hakimi olarak görev yapan Gül Altınok hakkında süreç 2016 yılında Edirne’de başladı. Burada asliye ceza mahkemesi hakimi olan Altınok skandal yaratacak olaylara karıştı. 2022 yılında HSK’nın izin vermesinin ardından Gül Atınok ve Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan hakkında iddianame hazırladı.
Gül Altınok hakkında resmî belgede sahtecilik, gizliliğin ihlâli, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme, suç delillerini yok etme, iftirâ, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi birçok suçlama yapıldı.
Soruşturma dosyasında Edirne Başsavcı Vekili Eşref Çağdaş Bal, Hatay Cumhuriyet Savcısı Halil Abdülkerim Kardaş ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Selahaddin Menteş mağdur sıfatıyla yer aldı.
Hakim Gül Altınok hakkında hazırlanan iddianame 2016 yılına dayanıyor. Gül Altınok, Edirne hakimi iken burada yağma, tefecilik, organize suç örgütü gibi birçok suça karışmış Karalar ailesi hakkında başlatılan soruşturmaya müdahale etmek istediği kendisi hakkında hazırlanan iddianamede ifade edildi.
Karalar ailesi hakkında başlatılan soruşturma 2017 yılında operasyona dönüştü ve bu aileden 30 kişi hakkında Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. İddianamede Hakim Gül Altınok’un bu aileden zarar gören Avukat Kerim Kazan’ın bu kişileri savunmasını istediğinin altı çizildi.
Hakim hakkında hazırlanan iddianamede AYM üyesi de var
Gül Altınok, Karalar ailesini aklamak için CİMER’e şikayet yöntemini de kullandı. Karalar ailesi mensupları, kendileri hakkında adli soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eşref Çağdaş Bal ve dönemin Edirne Cumhuriyet Savcısı Halil Abdülkerim Kardaş’ın FETÖ soruşturmalarında usulsüzlük yaptığı iddia ederek CİMER’E şikayet etti.
Bir diğer CİMER mağduru da Anayasa Mahkemesi Üyesi Selahaddin Menteş oldu. Zoraki olarak Karalar ailesinin avukatlığını yapan Kerim Kazan, o sırada Adalet Bakan Yardımcısı olan Selahaddin Menteş’e giderek durumu anlattı. Bu süreçten sonra Selahattin Menteş hakkında da CİMER’e şikayet başvurusu yapıldı. İddianameyi hazırlayan Muzaffer Lekesiz, bu şikayetlerin hepsinin Gül Altınok tarafından yaptırıldığını ifade etti.
İddianamede CİMER’e şikayet edilenlerin ortak özelliğinin Karalar hakkındaki dosyayı olumlu veya olumsuz olarak etkileyecek makamda bulunmaları olduğu vurgulandı.
İhraç edilen savcının para akışı
İddianamede bir diğer şüpheli de Edirne’de görevliyken görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla HSK tarafından görevinden uzaklaştırılan eski Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan.
Fatih Aslan, hakkında bilirkişi Ahmet Recai Aldemir tarafından hazırlanan raporda şüphelinin ve eşinin toplam maaş gelirinin 367 bin lira olduğu ancak banka hesapları incelendiğinde gelirler toplamının 4 milyon lira, giderler toplamının da 3 milyon 803 bin lira olarak tespit edildiği ifade edildi. Aynı bilirkişi raporunda Fatih Aslan ve eşinin gelirlerinin çok üzerinde bir işlem hareketliliği yaptığı yazıldı.
Mağdur işadamı 10Haber’e konuştu
Adalet Bakanlığının açıklaması sonrası görevden alındığını öğrendiğimiz Gül Atınok tarafından mağdur edildiğini söyleyen Seyit Ferit Bulut 10Haber’e konuştu. Edirne’de inşaat işiyle uğraştığını söyleyen Seyit Ferit Bulut “Benden o dönem 2 milyon lira istediler. Ben bu parayı vermedim. Vermeyince de hakkımda FETÖ soruşturması açıldı. Yerel mahkemede ceza verdirdiler bana, dava şu anda Yargıtay’da. Biz bu hakim ve savcıyı 4 sene önce HSK’ya şikayet etmiştik. Adana’daki olay patlayınca. Bizim yaptığımız şikayetlerden dolayı görevden aldılar” dedi.
Adana’da da devam etti
Gül Atınok Adana’ya atanınca da Edirne’de yaptığı iddia edilen faaliyetlere devam etti. Sabah gazetesinden Halit Turan’ın haberine göre Gül Atınok’un çok sayıda evlilik dışı ilişkisi de oldu. Habere göre hakim Altınok, Adana’da birlikte yaşadığı bir iş adamıyla ayrıldıktan sonra iş adamını başkaları aracılığıyla ölümle tehdit ettirdi, akaryakıt kaçakçılığı suçundan yargılanan bir iş adamından 500 milyon aldı, adli emanette bulunan metanfetamin adlı uyuşturucu maddeyi alıp uyuşturucu partisi yaptı. Bunların hepsi iddia elbette.
‘Eşi ilişkimize rıza gösteriyordu’
Gül Atınok’un eşi hala büyükşehirlerden birinde vali yardımcısı. Edirne vali yardımcısıyken eşi FETÖ’den ihraç edilmişti. Daha sonra görevine geri döndü. Sabah gazetesinin iddiasına göre hakim Altınok, Edirne KOM Şubede çalışan o dönemdeki sevgilisi M.C.D’yi kullanarak eşi hakkındaki delilleri yok edip takipsizlik kararı verilmesini sağladı.
Adana’da 5 yıl ilişki yaşadığı öne sürülen iş adamı Server Leventoğlu ise “Kocası bu ilişkiye rıza gösteriyordu. Oğluna bir şirket kurdurduk. Bugün dahi hakim beni arayıp tehdit ediyor. Beni intihara zorlamaya çalışıyor. Ben bu kadının birtakım insanlarla irtibata geçip kendisini kullandırdığını öğrendiğim an bırakmak istedim. Böyle bir ilişkiyi hazmedemedim” dedi.
Öte yandan tek taraflı bir haber yapmak istemediğimizden Gül Altınok’u da telefonla aradık. Ancak mesajlarımıza ve aramalarımıza yanıt vermedi.