Bursa'da yaşayan Elif B. eski nişanlısının şiddetinden kurtulmaya çalışıyordu ancak 2 Ağustos'ta Arda Tırkaz onu vurdu. Elif'in elektronik kelepçe talebi olaydan altı saat önce reddedilmişti. Şimdi Elif'in yaralandığı sol bacağı kesilecek.

Bursa’da yaşayan 27 yaşındaki Elif B. aynı kentte yaşayan 28 yaşındaki Arda Tırkaz ile nişanlanmıştı. Çift bir süre sonra evlenmeden ayrıldı ama Arda Tırkaz tacizlerine devam etti. Genç kadın kendine yeni bir hayat kurmaya çalıştı ama cinayet suçundan cezaevinde yatıp 2022’de tahliye olan ve dört ayrı suçtan kaydı bulun Arda Tırkaz sürekli karşısına çıktı. O da 11 Temmuz’da Arda Tırkaz hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Arda Tırkaz’ı bu karar da durduramadı. Elif de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne acil koduyla başvurup elektronik kelepçe takılmasını talep etti. Talep genç kadının babasının iddiasına göre 2 Ağustos’ta reddedildi ve tam altı sonra Elif şiddetin ortasında kaldı.

Arda Tırkaz, Elif’in kaldığı evi basıp genç kadını kaçırdı, eve kurşun yağdırdı. Bahanesi kıskançlıktı. Elif’in anlattığına göre yolda ona “Senin erkek arkadaşın kim? Bana söyleyeceksin” deyip tehdit etti. Sonra da “O çocuk bu kahvehaneye geliyormuş” dedi ve o kahvehaneye av tüfeğiyle ateş açtı. Elif’i de alıp oradan uzaklaştı. Bu sırada balkondaki 14 aylık Yusuf bebek ve kahvehanedeki iki kişi yaralandı. Arda Tırkaz hafif ticari aracını orman yoluna soktu, burada başka bir aracı gasp etti. Ormana geldiklerinde silahı Elif’e doğrultup iki kere bacaklarına ateş etti. Genç kadın yerde ölümü beklerken polis ve jandarma geldi. Arda Tırkaz onları görünce intihar etti.

Şimdi yoğun bakımda tedavi edilen Elif sol bacağının diz kapağındaki atar damarı parçalandığı için kangren tedavisi görüyor. Ancak iyileşmediği için sol bacağı kesilecek, sağ bacağının durumu kritik. Baba Murat B. de yaşananların şokunda ve olanları şöyle anlatıyor:

“Arda Tırkaz kızıma daha önce birkaç defa şiddet uyguluyor. Kızım affediyor, geri dönüyor. Şiddet olayları artınca kızım artık dönmek istemiyor. Dört kere hat değiştirmiş. Fakat Arda kızıma IBAN hesabına para atarak engellediği yerlerden engeli açmasını istemiş. Bu resmen psikopatlık” dedi.

Önce kaçırıldı sonra bacaklarından vuruldu: Elif, ölümü beklerken polis ve jandarma geldi