Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü gerçekleşecek seçim için sahada. Erdoğan Aksaray ve Yozgat'a gitti, halka seslendi, yerel seçimi işaret ederek halkın karşısına 18. defa çıkacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen Aksaray mitinginde vatandaşlara hitap etti. Bir yanda Ukrayna-Rusya savaşının alevlenerek sürdüğünü bir yandan da İsrail’in Gazze’ye saldırılarının yarattığı vahşeti hatırlatan Erdoğan “Balkanlardan Kafkasya’ya her yerde gerilim artıyor. Sözde büyük devletlerin ve onların güdümündeki uluslararası kuruluşların kimseye hayrının dokunmadığına en acı örnekleriyle şahit oluyoruz. Üstelik son 10 yıldır maruz kaldığımız sayısız saldırıyla biz de bu felaket tablosunun içine çekilmek isteniyoruz. Yaşadığımız depremlerin omuzlarımıza bindirdiği yükü bunlara ilave etmek gerekir” dedi.

Milletçe birlik ve beraberlikle badirelerin atlatıldığını ifade eden Erdoğan 31 Mart’ta 18. defa seçime gireceklerini belirterek milletten destek alacaklarını söyledi. Aksaray’a yatırımlarından bahseden Erdoğan 21 yılda 88 milyar liralık yatırım yapıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut Aksaray Belediye Başkanı ve adayı Evren Dinçer (solda) ve AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk (sağda) ile vatandaşları selamladı.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı treninin proje çalışmasını tamamladıklarını belirten Erdoğan Aksaray-Ulukışla-Yenice, hızlı tren hattında ihale safhasına yaklaştıklarını kaydetti. Erdoğan Aksaray’a iki baraj, dokuz gölet, 11 bir sulama tesisi, dört içme suyu tesisi ve 20 taşkın koruma tesisi inşa ettiklerini ifade etti, bugüne kadar inşa edilen sulama projeleriyle 36 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını söyledi.

Erdoğan “Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz yerel yönetimlerle el ele verecek ve yoğun bir şekilde hizmetlerimizi, illerimize, ilçelerimize, beldelerimize kadar ulaştıracağız. Bu duygularla merkez ve ilçe belediye başkan adaylarımızı ben, sizlere emanet ediyorum. Onlara sahip çıkıyorsunuz değil mi, sahip çıkacaksınız değil mi? Sonradan aramıza karışmak isteyenler vardı ya, onlara gerekli dersi sandıklarda vereceksiniz değil mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Aksaray Belediye Başkan adayı ve yeni dönem Belediye Başkan adayı Evren Dinçer ile ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak vatandaşları selamladı. Mitinge, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk ile bazı milletvekilleri katıldı.

Erdoğan, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş, AK Parti Yozgat Belediye Başkan adayı Celal Köse ve beraberindekilerle vatandaşları selamladı.

Aksaray mitinginin ardından Yozgat’a geçen Erdoğan partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Yozgat mitinginde konuştu. Erdoğan burada “Eli kanlı terör örgütlerine Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyini beraberce dar ettik. Ülkemizi bir çok başlıkta parmakla gösterilen konuma beraberce getirdik. ‘El ayranı ciğer soğutmaz’ diyerek başta savunma olmak üzere her alanda kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve kesiyoruz. Milli savaş uçağımız KAAN’ı gördünüz mü? ‘Yapamaz’ dedikleri, ‘Yapsalar bile uçuramazlar’ diyerek küçümsedikleri KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah 2028 yılında bir uçak sesi duyup başımızı kaldırdığımızda gökyüzünde Türk mühendislerinin yaptığı KAAN’ı göreceğiz. Gök vatanımızın korunmasında KAAN önemli rol oynayacak”  dedi.

Seçim ve çocuk: Kutuplaşma onların dünyasına da giriyor