Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki yangınla ilgili muhalefete tepki göstererek "Biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz, bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Beşiktaş’taki ‘Masquerade Club’ gece kulübünün kaçak tadilatı sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangınla ilgili olarak sekiz kişi tutuklandı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül mekanın 1987’de ruhsatı aldığı ve bu ruhsatın 2018’de yenilendiği bilgisini paylaşmıştı.

İtfaiye gece kulübüne 2006’da olumsuz görüş vermiş. 2018’deki son ruhsattaysa itfaiye görüşü istenmemiş. 2020’de ruhsatta bir değişiklik daha yapılmış. 2020’de mekanın pandemi sırasında da açık olması için ruhsat ‘içkili lokanta’ya çevrilmiş, sabah 04.00’e kadar açık kalma hakkı elde edilmiş. Bunda da itfaiyeden rapor istenmemiş.

10Haber’e konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz 2020 yılında gece kulübüne ruhsat vermediklerini, pandemi nedeniyle ruhsat tadili yaptıklarını söyledi. Bu ruhsat tadili için de yeniden rapora gerek olmadığını anlatmıştı.

Dün Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) iftarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşiktaş’taki olayla ilgili “Savcılarımızla işin peşindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan olayla ilgili muhalefete de gönderme yaptı: “Bu binaya inşaat ruhsatını, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi, biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz, bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz. Sürekli işçinin emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçiyle ilgili tek cümle kurmadılar.”

Erdoğan, “Siyasette yarım asra yaklaşan mücadelemizi zafer sancağını burca dikecek ve gönül huzuruyla nöbeti sizlere (gençlere) devredeceğiz” dedi.

‘Ölüm diskoteği’ne 1987’de bir kez ruhsat alınmış, sonra ne gelen olmuş ne denetleyen