Trabzon'da PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle yaşamını yitiren Eren Bülbül, şehadetinin 6. yılında kabri başında anıldı.

Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de, terör örgütü PKK üyelerinin erzak çaldığını ihbar eden Eren Bülbül, güvenlik güçlerine evi göstermişti. Bu sırada ise PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte Eren Bülbül de şehit olmuştu. Hayatını kaybettiğinde 15 yaşında olan Eren, şehit olmadan önce sosyal medya hesabından ‘Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ paylaşımı yapmıştı. Bu paylaşım daha sonra ortaya çıktığında ise Eren’i anmak isteyen herkes tarafından ‘iyi ki varsın Eren’ şeklinde kullanıldı.

Dün şehadetinin 6. yılında ise Eren unutulmadı ve Maçka ilçesindeki mezarı başında anma programı düzenlendi.

Eren Bülbül’ün kabrinde Kuran okundu.

Törene, Vali İsmail Ustaoğlu, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İl Müftüsü Selamı Aydin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i andığı bir paylaşım yaptı. Erdoğan paylaşımında “Koca yürekli Eren’imizin ve Jandarma Astsubayımız Ferhat Gedik’in şehadetlerinin üzerinden 6 yıl geçti. Vatanımızı korkusuzca savunan Eren evladımızın ve aziz şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Terör örgütü PKK ve uzantılarıyla mücadelemiz devam edecek” dedi.

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit sayısı 6’ya yükseldi