Ebru Barık şiddet uygulayan ve kuma getirmek isteyen eşini üç çocuğuyla evi terk etti. Barık’ın erkek kardeşi yeni evinde ablasına saldırdı, birlikte yaşadığı kadın da Barık'ın çocuklarını sopayla dövdü. Barık şikayetçi oldu.

Kadınların en çok en yakınındakilerden şiddet gördüğünü, en çok en güvende hissetmeleri gereken evlerinde saldırıya uğradıklarını birçok kez yazdık, bununla ilgili istatistiklere yer verdik. Ancak Konya‘dan Aksaray’a uzanan bu olayda istatistiğe ya da fazla söze gerek yok. Eşinden şiddet gören kadın evini terk etmek zorunda kalıyor. Gittiği yerde ise evini terk ettiği için erkek kardeşinin saldırısına uğruyor.

Olay geçen perşembe saat 23.30 sıralarında Ereğli ilçesi Şinasi Mahallesi 90714’üncü Sokak’taki müstakil evde meydana geldi. Ebru Barık yaklaşık bir ay önce eşi kendisini dövdüğü ve kuma getirmek istediği için üç çocuğunu yanına alıp evi terk etti. Barık Ereğli’ye yerleşirken 28 yaşındaki erkek kardeşi E.B. dini nikahla birlikte yaşadığı Y.Ş. ile ablasının evine geldi ve Barık’ı, Y.Ş. de iki kızını dövdü. Sesleri duyup eve gelen 30 yaşındaki Barık’ın ev sahibinin araya girmesiyle E.B. ve Y.Ş. kaçtı. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Barık ve kızları E.B. (8) ile E.B. (7) tedaviye alındı. Ebru Barık kardeşi ve Y.Ş.’den şikayetçi oldu.

Taksici cinayetinde hakim ‘ölüyü geri getirmez’ diyerek en ağır cezayı verdi

Tedavileri tamamlanan Ebru Barık ve üç çocuğu taburcu edildi. Barık polise verdiği ifadede “Evimde çocuklarımla olduğum sırada kapı çaldı ve kızım E.B.’nin kapıyı açması üzerine E.B. ve Y.Ş. eve girdi. E.B. yattığım odaya gelerek bana saldırdı ve yumruklamaya, elindeki ağaç dalıyla sırtıma ve vücuduma vurmaya başladı. Boğazımı sıktı, cebindeki meyve bıçağını boğazıma dayadı, bıçak boğazımı tahriş etti. O sırada Y.Ş. ise çocuklarımı eliyle vurarak dövdü. Ellerinden kurtulmaya çalıştım ancak kurtulamadım. Çığlıklarımızı duyan ev sahibim yardım etmek için geldi. Beni E.B.’nin elinden aldı. E.B. ve Y.Ş. de bunun üzerine olay yerinden ayrıldı. Beni dövdüğü sopa bana vurduğu için üstümde parçalandı” dedi.

Yaşadıklarını anlatan Ebru Barık “Çocuk yaşta evlendim. Bir rahatsızlığım vardı, bu yüzden yedi yıl çocuğum olmadı. Çocuğum olmuyor diye kuzenimi üstüme kuma getirdi. Ben de evi terk ettim ve 23 yaşına kadar tedavi oldum. Tedavimin ardından eşim pişman oldu, kuzenimi terk ederek bana geri döndü. O yıl da en büyük çocuğum E.B.’ye hamile kaldım. Sonra resmi nikah kıydık, çünkü dini nikahla yaşıyorduk. Sonra yine üstüme kuma getirmeye çalıştı, istemedim ve bu yüzünden beni devamlı dövdü. Eşimden şikayetçi oldum ve uzaklaştırma kararı alarak ailemin yanına gittim. ‘Bize laf getirdin’ diye ailem de beni dövüyordu. Sonra eşimin yanına döndüm ve eşim beni tekrar aldatmaya yeltendiği için en sonunda evi terk ettim ve geri dönmedim. 25 gün önce çocuklarımla Ereğli’de tuttuğum evde yaşamaya başladık. Geçimimi sağlamak için ev temizliği yapıyorum, tarlada çalışıyorum” dedi.

Kendisini döven erkek kardeşinin daha sonra arayıp özür dilediğini söyleyen Barık “Eşim beni özel numaradan aradı, numarasını her yerden engellemiştim. Beni geri istediğini söylemişti. Ben de ‘Seni istemiyorum çünkü kuzenlerimi kuma getirdin’ dedim ve telefonu suratına kapattım. Bu konuşmadan iki gün sonra kardeşim evime geldi ve beni dövdü. Döverken de ‘Kocan seni artık istemiyor, bana seni öldürmemi söyledi’ gibi laflar etti. Telefonumu da alarak gitti. Ertesi gün ise cep telefonumu akrabamıza bırakmış oradan aldım. Bir süre sonra da beni aradı ve ‘Kocanın gazına geldim, öyle yaptım, pişmanım beni şikayet etme’ dedi. Öz kardeşim evime zorla girip sopayla öldüresiye dövdü, bıçağı boğazıma dayadı. Y.Ş. çocuklarımı sopayla dövdü, şikayetimden vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.

Cani evlattan kanlı pusu: Annesini öldürdü, baba komada