Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Mustafa Y. Eski eşi Sözen Tutci’yi öldürdü, kendisini engellemek isteyen oğlunu yaraladı. Ölümle sonlanan olayda perde arkasındaki detaylar da ortaya çıktı.

Yıllarca eşinden şiddet gören Sözen Tutci yedi yıl önce “yeter” diyerek boşanmaya karar verdi. Beş çocuğu da büyümüştü. Onları da yanına alarak Kocaeli’nin Gölcük ilçesine taşındı.

Artık her şey iyi olacak zannederken kıymetlilerinden birini kaybetti. Kız çocuğu 18’ine bastığında İstanbul’da babası yüzünden yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle intihar etti. Anne çok sarsıldı.

Acısını atlatması mümkün değildi. Bir de üstüne evlatlarından Sinan Y. geçen mart ayında trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Eski eşi hakkında da uzaklaştırma kararı aldırmıştı ama bu yeterli olmadı: Çünkü Mustafa Y. Sözen Tutci’nin çocuklarıyla yaşadığı eve geldi. Kapıdan içeri girer girmez balkonda oturan eski eşine tabancayla ateş etti. Gözü dönmüştü. Kendisini engellemeye çalışan oğlu Vedat’ı da bacağından vurdu. Vedat da bu arada kendi silahını alarak babasına ateş etti.

Yaralanan baba ve oğlu farklı hastanelere götürüldü. Hayatını kaybeden Tutci’nin cenazesi morga kaldırıldı.

Babanın hayati tehlikesi sürüyor, oğul gözaltında

Başından ve göğsünden vurularak ağır yaralanan Mustafa Y.’nin kaldırıldığı hastanede hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Bacağından yaralanan Vedat Y. ise tedavisinin ardından polis tarafından gözaltına alındı.

Vedat Y. ifadesinde olay anını ve babasıyla geçmişte yaşadıkları problemleri anlattı. Annesini korumak isterken boğuşma sırasında silahın ateş aldığını ve babasının bu nedenle yaralandığını söyledi.

Bir kadın cinayeti böyle önlendi: Yedi yerinden bıçakladı, tahliye oldu, kadın sesini duyurunca tekrar yakalandı