Henüz 21 yaşında olan Pelin Karaca 17 Eylül'de evinden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Karaca'nın cansız bedeni ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulundu. Karaca'nın sevgilisi olduğu iddia edilen kişi Karaca'yı öldürdüğünü itiraf etti.

Türkiye’de 2024 yılının ilk sekiz ayında 261 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 164 kadının ölümü hala şüpheli. Bu veriler kadın cinayetlerinin giderek arttığını gösteriyor. Kadınlar evlerinde öldürülüyor, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Evli oldukları erkekler, ayrılmak istedikleri erkekler, babaları, akrabaları tarafından…

Tüm ülke 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in vahşice öldürülmesinin etkisinde liselerde, üniversitelerde ve sokaklarda eylemler düzenlerken eylemlerde isimleri yankılanacak yeni kadınların ölüm haberleri gelmeye de devam ediyor.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde oturan 21 yaşındaki Pelin Karaca 17 Eylül tarihinde ‘Çarşıya gidiyorum’ dedi ve evden ayrıldı. Bir süre sonra Karaca’ya ulaşamayan ailesi durumu polise bildirdi ve Pelin Karaca hakkında kayıp ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine Karaca’yla ilgili ilçenin dört bir yanında arama başlatıldı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri Karaca’nın sevgilisi olduğu iddia edilen A.U.’yu gözaltına aldı.

İtiraf etti

Emniyetteki sorgusunda Pelin Karaca’yı öldürdüğünü ve Uşak’ın Eşme ilçesindeki ormanlık alana gömdüğünü itiraf eden A.U. polis tarafından Eşme ilçesinde sözünü ettiği o ormanlık alana götürüldü.

Polis A.U.’nun gösterdiği yerde Karaca’nın toprağa gömülü halde cansız bedenini buldu. Olay yerinde yapılan çalışmalar sonrasında Karaca’nın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından morga kaldırıldı. Pelin Karaca’yı öldürdüğünü itiraf eden A.U. polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü.

Diyarbakır’da hakimlerin, savcıların, polisin milyonlarını çarptı, 448 yıl hapis yedi, kaçtı, yakalandı, neler neler itiraf etti