İstanbul'da Musa G., kendisini aldattığını ileri sürdüğü sevgilisinin bakıcılık yaptığı eve gitti. Kadını öldüren Musa G., evdeki iki yaşlıyı da bıçakladı. Ankara'da da Cafer Özdemir eşini öldürdü, müdahale edenlere 'o benim karım' dedi.

İstanbul Büyükçekmece’de yaşayan 87 yaşındaki M.Ö. ile 86 yaşındaki T.Ö.’nün Özbekistan uyruklu Zebiniso Dayıyavora isimli bakıcıları vardı. 49 yaşındaki kadın buraya gelip yaşlı çiftin bakımını yapıyordu. Kadının bir de sevgilisi vardı. Ancak 49 yaşındaki Musa G. bir süredir sevgilisinin kendisini aldattığından şüpheleniyordu.

Dün gece de Zebiniso Dayıyavora’nın çalıştığı Büyükçekmece’deki eve gitti. Hem kapıyı açan kadını hem de evin içindeki yaşlı çifti bıçaklayıp kaçtı. Bu sırada evden yükselen çığlık seslerini çevredekiler duydu. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdiler ve eve gelen sağlık ekipleri ağır yaralı üç kişiyi hastaneye kaldırdı. Bunlar olurken saldırgan Musa G. kaçmaya devam ediyordu, kanlı gömleğiyle bıçağını da çoktan denize atmıştı. Yaralılar hastaneye kaldırıldığında o da bir eve saklandı. Kadın hastanede öldü, yaşlı çift yoğun bakıma alındı.

Polisler Musa G.’yi kısa sürede saklandığı evde yakaladı, gözaltına aldı.  Musa G., sorgusunda suçunu itiraf etti. Zebiniso Dayıyavora’nın kendisini aldattığını düşündüğünü bu konuyu konuşmak için eve gittiğini iddia etti. Kapıda konuşurken aralarında yine kavga çıktığını savundu ve bir anda kendisini kaybettiğini, ne yaptığını tam hatırlamadığını anlattı.

Cinayetin işlendiği metro çıkışı.

Ankara’da da yine bir kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu. Sıhhiye Metro İstasyonu’nda boşanma aşamasında oldukları öğrenilen Cafer Bozdemir ve Döne Bozdemir tartışmaya başladı. Metro çıkışındayken Cafer Özdemir bir anda 44 yaşındaki kadına üzerindeki tabancayı çıkarıp ateş etti.

Döne Bozdemir, sırtına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Cafer Bozdemir, çevredekilerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Haber verilmesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Döne Bozdemir, hayatını kaybetti. Cafer Bozdemir de polis tarafından gözaltına alındı.

Bölgede esnaf olan görgü tanığı Yasin Sabırlı “Silah sesi duydum. Metroya indiğimde 2 yaşlı adam, 1 kişinin üzerine çökmüştü. Silah da merdivenin önünde duruyordu. Daha sonra bir polis geldi. Adamın silahını ayağımın altına aldım, polise doğru itekledim ve ‘silahı al’ dedim. Daha sonra polisler, saldırgana kelepçeyi taktı ve yere yatırdı. Kadın böbreğinin arkasından vurulmuştu. Ardından diğer polisler de geldi. Sonra da ambulans geldi, sağlık ekipleri kadını götürdü. Kadın nefessiz yatıyordu. Saldırgan, ‘O benim karım’ dedi. Başka da bir şey demedi. Polisler adamı götürdü” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kayseri’de Burhan Akpınar boşandığı eşi Fatma Gök’ün arabasının önünü kesip ateş etti.

Kayseri’de de Burhan Akpınar bir yıl önce boşandığı Fatma Gök’ün kullandığı otomobilin önünü kesip durdurdu. Akpınar ve Gök henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Akpınar, o sırada otomobilde olan 8 yaşındaki kızının gözü önünde Gök’ü tabancayla yaraladı. Haber verilmesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Gök, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Akpınar ise tabancayla polis merkezine giderek teslim oldu. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Cinayet sanığı suçlamayı ‘gurur meselesi’ yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz’