İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok eylülde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Yazar Eylem Tok ve ünlü cerrah Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur ehliyetsiz kullandığı araçla İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta aracı bozulan bir gruba çarpmış ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olmuştu.

Kazanın ardından Tok oğlunu da alarak önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçmış, bu hamle cinayet gibi kazada adalet bekleyen toplumda infial yaratmıştı. Bir ay önce ABD’de de yakalanan anne-oğulun Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde sürüyor. Cihantimur 12 Temmuz’da gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden New Jersey eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi’ne nakledildi.

VOA’dan Mehmet Sümer’in haberine göre Eylem Tok’un yeniden hakim karşısına çıkacağın gün ve saat belli oldu. Tok 11 Eylül günü saat 14:15’te Boston şehrinde bir kez daha hakim karşısında olacak.

Tok’un pasaport süresinin Kasım 2024’te dolacağı, iade sürecinin uzaması halinde “seyahat belgesi geçersiz kişi” statüsüne düşeceği belirtiliyor. Bu durumda anne Tok’un ABD tarafından deport (sınırdışı) edilebileceği savunuluyor.

Cihantimur’un dava durumuysa şimdilik belirsiz.