Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'yla ilgili davada firari sanıklar için kırmızı bülten talebi reddedildi.

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerde resmi verilere göre 53 bin 537 insan hayatını kaybetti. On binlerce bina, daha ilk sarsıntı anında yıkıldı.

Bunlardan biri Kahramanmaraş’taki Ezgi Apartmanı’ydı. Burada ikamet eden 35 kişi yaşamını yitirmişti. Binada yaşananlarla ilgili davanın dördüncü duruşması 4 Ekim’de görüldü.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre yaklaşık 13 saat süren duruşmada fenni mesul Mehmet Tekin adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Kasım 2023’te kabul edilen iddianamede Tekin hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 8 aydan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

Tekin duruşmada suçlamaları reddetti.

Mahkeme ayrıca firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında “kırmızı bülten” çıkarılması talebini reddetti.

Kervancıoğlu ve Peker apartmanda faaliyet gösteren pastanenin yetkilileriydi.

Kervancıoğlu, Peker ve pastanedeki tadilatı organize eden tutuklu sanık Ertan Danacı hakkında 35 kez ”olası kastla kasten öldürme” ve ”olası kastla kasten yaralama” suçlarından 700 yıl 4 aydan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Duruşma 13 Aralık’a ertelendi.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’nin, Kahramanmaraş Valiliği’nin yedi kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen kararını kaldırmasının ardından bu kişilerin de hakim karşısına çıkması bekleniyor.

66 aracı kuruma deprem günü cezası: Binlerce kişi enkazdayken açığa sattılar, bugün minik bir faturayla kurtuldular