Anadolu Cumhuriyet Savcılığı Polat çiftinin "sosyal medyanın şampiyonlar ligi" diyerek paylaştığı karedeki 12 kişiyle "Tayyargiller" diye bilinen Öz ailesinin "tüm mal varlıklarına elkoyma" kararı verdi.

Kara para aklama suçlamasından tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinden sonra kaynağı belirsiz paralarla gösteriş yapan sosyal medya ünlüleri zorda. Güzellik salonu işleten ve sosyal medyada 2,5 milyon takipçisi olan Özlem Öz ile doktor eşi Tayyar Öz hakkında 24 Kasım’da başlatılan dört ayrı soruşturma var.

Doktor ile hemşire olan Öz çiftinin gösterişli hayatları “mallarına el koyma” ile sonuçlandı.

‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek’ soruşturmaları kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çiftin taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına elkoyma kararı alındı.

“Şampiyonlar ligi” küme düştü

Dilan Polat’ın 2019 yılında paylaştığı ve ‘Şampiyonlar ligi’ olarak nitelendirdiği fotoğrafta bulunan 15 fenomen hakkında bir süre önce yurt dışı çıkış yasağı kararı verilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir, Yavuz Selim Korkut’un taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına elkondu.

Polat çiftinin 4 yıl önceki paylaşımı ‘Fenomenlerin Şampiyonlar Ligi’ni fena yaktı

Fenomenlerin çilesi! Öz çifti ‘o kadar da’ zengin olmadığını göstermek istiyor